930×122 CAPRA 5

Edi_Dumitrescu

Arbitru Edi Dumitrescu, în mijlocul războiului de la Ploieşti

Meciul dintre Petrolul Ploieşti şi Steaua, disputat aseară târziu, pe stadionul „Ilie Oană”, a produs o premieră neplăcută în fotbalul românesc! Un suporter aflat sub influenţa drogurilor şi băuturilor alcoolice a intrat pe teren în minutul 42 şi l-a lovit pe stelistul Galamaz, apoi s-a luat la bătaie cu Martinovic şi Stanca, fiind cu greu oprit de către stewarzi. Toate evenimentele s-au petrecut sub privirile arbitrului asistent piteştean, Eduard Dumitrescu!

Minutul 42. Petrolul – Steaua 0-1. Mihai Costea se pregăteşte să execute o lovitură de la 11 metri, obţinută de către piteşteanul Cristi Tănase. În acest moment, în cealaltă parte a terenului, un suporter ploieştean intră pe teren, îl depăşeşte în fugă pe portarulş Stanca, se îndreaptă către Galamaz, căruia îi aplică un pumn în ureche şi-l scuipă! Jucătorii Stelei aflaţi în apropiere se reped la individ, dar acesta are în continuare foarte mult tupeu şi se ia la trântă cu Martinovic! Până la urmă este doborât la pământ, iar Martinovic şi Stanca îl lovesc cu brutalitate, cu picioarele. Abia în acest moment ajung şi stewarzii la locul incidentului, îl imobilizează pe suporter şi lucrurile par a se potoli uşor.

Alături de arbitrul braşovean Robert Dumitru se află asistentul Eduard Dumitrescu, care a văzut absolut tot ceea ce s-a întâmplat, scenele de război desfăşurându-se în raza lui de observaţie. Piteşteanul îi indică centralului că Martinovic şi Stanca s-au încăierat cu fanul violent, iar Dumitru ia decizia de a-i elimina pe cei doi fotbalişti stelişti, moment în care întreaga echipă oaspete ia foc! Dar nu numai aceasta, ci şi o petardă, care explodează în apropierea portarului Tătăruşanu!

În toată această nebunie, arbitrii întrerup meciul, după care îl suspendă definitiv. Suporterul care a intrat în teren poate face între 3 şi 5 ani de puşcărie pentru lovire şi ultraj, şi va fi interzis toată viaţa pe stadioane. Arena din Ploieşti, „Ilie Oană”, proaspăt inaugurată după o investiţie de 17 milioane de euro, va fi suspendată cel puţin patru etape, conform regulamentului, iar Petrolul va pierde meciul la „masa verde”, cu 3-0.

Edi Dumitrescu este arbitru FIFA şi este considerat a fi unul dintre cei mai buni arbitri asistenţi din România.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90