930 x122 grota rece

judo

ARGEȘEANCĂ MEDALIATĂ CU AUR!

Sala Sporturilor din Constanţa a fost recent gazda unei competiţii dedicată sporturilor de contact. Spectatorii au avut prilejul să-i vadă pe viu pe campionii naţionali şi medaliaţii continentali în cadrul ediţiei 2016 a Campionatului Naţional de Sambo (combat) pentru seniori și tineret.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

A concurat și sportiva din Mioveni Lavinia Lioveanu, multiplă campioană naţională la judo. Lavinia a reprezentat la această competiție CSM Pitești (pentru că CS Mioveni nu are secție de sambo). Deși s-a aflat la prima sa participare la o astfel de competiție de sambo, argeșeanca a obținut medalia de aur la categoria 64 de kilograme.

Sambo are la bază tehnici de luptă ruseşti, combinate într-un mod original cu elemente de luptă împrumutate din diverse culturi: judo şi jiu-jitsu japonez, shuai jiao chinez, bukh barilda mongol, wrestling şi box francez, kokh din Armenia, chidaoba din Georgia şi trânta moldovenească.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90