930 x122 grota rece

Ioana_Doaga

Atleta Ioana Doagă va participa la Olimpiada de la Londra!

Doi atleţi piteşteni au fost incluşi pe lista celor 22 de sportivi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Dacă de prezenţa lui Marian Oprea, medaliat cu argint la Olimpiada din urmă cu 8 ani, de la Atena, nu se îndoia nimeni, în schimb surprinde includerea în lot a tinerei Ioana Raluca Doagă. Atleta în vârstă de 19 ani, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Piteşti, este titulara probei de 1.500 de metri şi e considerată a fi o speranţă din noul val al atletismului românesc.

Comitetul Olimpic Sportiv Român a validat lotul care va reprezenta România la Olimpiada de anul viitor de la Londra. Printre cei 22 de atleţi români se află şi doi piteşteni: Marian Oprea (29 de ani) şi Ioana Raluca Doagă (19 ani). Sunt două generaţii de la care aşteptările sunt diferite. Dacă de la Oprea, supranumit „Cangurul”, se aşteaptă obţinerea unei medalii, dat fiind faptul că acesta este laureat cu argint la Olimpiada de la Atena, din 2004, de la Ioana Raluca Doagă se aşteaptă doar un progres pentru viitorii ani de competiţii. Atleta legitimată la CSM Piteşti are cel mai bun timp din carieră un 4:12,26, obţinut la Campionatul European indoor de la Paris, din acest an, rezultat care s-a clasat pe poziţia a 84-a în ierarhia mondială a probei de 1.500 de metri pe anul 2011. Ioana Raluca Doagă face parte din noul val al atletismului românesc, alături de Andreea Ogrăzeanu (100 metri), Bianca Perie (ciocan), Bianca Răzor (400 metri) şi Esthera Petre (înălţime).

În schimb, printre certitudinile numite Constanţa Diţă, Angela Moroşanu şi Nicoleta Grasu se numără şi Marian Oprea, cel mai titrat atlet român din ultimii 10 ani. Medaliat cu argint la Olimpiada de la Atena (2004), cu bronz la Mondialele de la Helsinki (2005) şi tot cu bronz la Europenele de la Goteborg (2006), „Cangurul” a avut 3-4 ani în care a fost chinuit de accidentări. Însă, 2011 a fost, poate cel mai bun an al său! În martie a câştigat bronzul la Europenele indoor de la Paris, apoi în vară a luat argintul la Campionatele Europene de la Barcelona, pentru ca în toamnă să câştige aurul la Cupa Continentală de la Split, atunci când a reprezentat Europa. Singura dezamăgire a fost ratarea finalei Mondiale de la Daegu (Coreea de Sud), dar are ocazia să-şi ia revanşa la Olimpiada de la Londra, deoarece în 2011 a avut a treia performanţă personală la triplusalt, 17,62 metri.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90