New Profesional Consult 930 x 122

    Baschet_Pitesti_Sibiu

    BCM U Pitesti a bătut din nou pe CSU Sibiu în Cupa României: 86-73

    După victoria la 7 puncte diferenţă din turul optimilor de finală ale Cupei României, baschetbaliştii piteşteni au învins ieri seară şi pe teren propriu pe CSU Atlassib Sibiu. De data aceasta, victoria a fost şi mai concludentă: 86-73. BCM U Piteşti s-a calificat în sferturi, unde va întâlni pe nou-promovata Dinamo Bucureşti, având astfel mari şanse să îşi adjudece un loc în „Final Four”!

    Antrenorul Tudor Costescu nu a vrut să rişte nimic, şi a trimis în teren „cinciul” de bază, format din Calotă, Vujacic, Hallet, Velickovic şi Kazarnovski. În prezenţa a circa 200 de spectatori, gazdele au început jocul mai bine şi au condus ostilităţile pe tabela de marcaj în primul sfert, pe care şi l-au adjudecat cu scorul de 20-17. De partea cealaltă, sibienii nu au avut forţa necesară de a întoarce rezultatul defavorabil din tur, astfel că, nemulţumit de prestaţia titularilor, antrenorul Cătălin Vulc a introdus destul de devreme o parte dintre rezerve. Paradoxal, dar acest lucru a echilibrat meciul, iar oaspeţii s-au apropiat ameninţător spre sfârşitul sfertului secund. Cu câteva secvenţe înainte de fluierul de final, Sibiul conducea cu 32-31, dar a venit un coş senzaţional de la distanţă al lui Velickovic, care a stabilit scorul primei reprize: 34-32.

    Echilibrul în joc s-a mai menţinut doar câteva minute după pauză, apoi BCM U Piteşti a făcut legea. Conştienţi că nu mai pot întoarce soarta calificării, sibienii nu au mai forţat. Au făcut-o, însă, elevii lui Tudor Costescu, care s-au desprins încet-încet pe tabela de marcaj, la final ajungându-se la o diferenţă de 13 puncte. 

    Dacă în tur, Darko Vujacic a fost jucătorul meciului, ieri s-a remarcat israelianul Anton Kazarnovski, autor al celor mai multe puncte, 24 şi al celor mai multe recuperări, 13! Acesta a fost susţinut de o prestaţie excelentă a sârbului Uros Velickovic, cu 7 recuperări şi 5 pase decisive, plus 16 puncte!

    În sferturile de finală ale Cupei României, BCM U Piteşti va întâlni pe Dinamo, care a eliminat o altă nou promovată, pe SCM Giurgiu. Până la disputa cu fosta campioană a ţării, echipa piteşteană va debuta în campionat. În prima etapă, BCM U va juca sâmbătă, 1 octombrie, în deplasare la BC Perla Harghitei.

    BCM U Piteşti – CSU Atlassib Sibiu 86-73
    20-17, 14-15, 21-19, 31-22
    PITEŞTI: Kazarnovski 24 (1×3), Calotă 18 (2×3), Velickovic 16 (3×3), Hallett 13 (3×3), Vujacic 13 (2×3), Neguţ 2. Antrenor: Tudor Costescu
    Au mai jucat: Chirof şi Isleam

    SIBIU: Wisseh 20, Riley 15, Crăciun 13 (1×3), Austin 12 (2×3), Bercean 8 (1×3), Davis 4, Lefter 1. Antrenor: Cătălin Vulc
    A mai jucat: Pascu.

    Arbitri: Doru Vinaşi, Marius Epure, Alin Faur

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3