Donaris 930 x 122

    BCM_U_Pitesti_statistici

    BCM U Piteşti a învins la o diferenţă de 36 de puncte!

    Deşi a jucat în deplasare, în primul meci al noii ediţii de campionat, echipa piteşteană de baschet a demolat-o pe BC Perla Harghitei! BCM U Piteşti a învins categoric cu 94-58 şi a impresionat prin forţa de joc şi prin precizia aruncărilor. Octavian Popa Calotă a înscris cele mai multe puncte (22), dar jucătorul meciului a fost declarat Uros Velickovic.

    În faţa unei echipe care a aliniat la start patru americani, BCM U Piteşti a răspuns cu un baschet de mare calitate. În niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei, oaspeţii instalându-se la comandă din primul minut. Cu un Darko Vujacic în mare formă, BCM U Piteşti s-a desprins pe tabelă încet şi sigur, graţie şi unui joc exact în apărare practicat de americanul Corey Hallett şi a preciziei la aruncări a lui Uros Velickovic.

    La sfârşitul primului sfert, gazdele încă mai puteau spera că ar putea reveni în joc, dar sfertul al doilea a început ca un uragan pentru piteşteni. În primele trei minute, elevii lui Tudor Costescu au realizat un dezarmant 13-0, care a pus capăt meciului. Din minutul 15 şi până la final, diferenţa a continuat să crească, şi doar decizia lui Costescu de a-i odihni puţin pe titulari a făcut ca scorul să nu înregistreze o diferenţă astronomică!

    S-a terminat 58-94, dar cele 36 de puncte nu au fost de ajuns pentru ca BCM U Piteşti să se instaleze încă din prima etapă pe locul 1 al clasamentului… BC Mureş, care a realizat în această vară cel mai tare transfer, al lui Virgil Stănescu, a învins la o diferenţă de 37 de puncte la Iaşi!

    Dacă BC Perla Harghitei a terminat cu doi jucători eliminaţi (Dino şi Levine), în schimb BCM U Piteşti a excelat la aproape toate capitolele: Octavian Popa Calotă a fost coşgeter (22 de puncte), Corey Richard Hallett a avut în total 8 recuperări, dintre care 7 defensive, iar Uros Velickovic a marcat toate cele 10 aruncări de la linia de fault, o performanţă senzaţională!

    Etapa viitoare, piteştenii au din nou ocazia să facă scor, deoarece joacă în ala Trivale cu SCM Craiova, sâmbătă 8 octombrie.

    BC Perla Harghitei – BCM U Piteşti 58-94
    (16-19, 14-35, 14-21, 14-19)

    PERLA: Dies 15, Dino 11 (3×3), Long 10, Enrico Ramon 8 (1×3), Levine 7 (1×3), Filovic 4 (1×3), Jakab 3. Antrenor: Laszlofy Botond
    Au mai jucat: Samuilă, Roşu, Pora

    PITEŞTI: Popa Calotă 22 (1×3), Velickovic 19 (3×3), Vujacic 15, Kazarnovski 12, Isleam 10, Stefanovic 7 (1×3), Hallett 6 (1×3), Neguţ 3 (1×3). Antrenor: Tudor Costescu
    Au mai jucat: Chirof, Alexiu.

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90