EcoMoto 930×122

BCM_U_Pitesti_Uros-Velickovic

BCM U Piteşti a învins pe Dinamo în etapa a treia

După eşecul surpriză din runda a doua, contra craiovenilor, baschetbaliştii piteşteni s-au revanşat în deplasare, în faţa unei echipe foarte spectaculoase: Dinamo Bucureşti. BCM U Piteşti a fost mai pragmatică, mai concentrată în momentele cheie şi, deşi de multe ori jucătorii dinamovişti au impresionat, echipa noastră a câştigat cu scorul de 80-71. Cu două victorii şi un meci pierdut, BCM U Piteşti urcă în prima parte a clasamentului, iar miercuri va juca în Sala Trivale cu CSU Sibiu.

Prima repriză, foarte echilibrată
Elevii lui Tudor Costescu au început meciul cu Dinamo hotărâţi să nu se mai facă de râs. După ce antrenorul i-a făcut „juniori” pentru prestaţia din prima repriză cu SCM Craiova, piteştenii au fost mult mai atenţi, mai ales că dinamoviştii arătaseră în primele meciuri oficiale o poftă incredibilă de joc! În ciuda faptului că pierduseră primele două partide din campionat, Dinamo avea primii doi marcatori ai campionatului: pe americanii Brown şi Durham! În primele minute, BCM U Piteşti a făcut legea, dar americanii s-au trezit spre finalul primului sfert, au realizat câteva faze spectacol şi au pus o diferenţă destul de mare între ei şi adversari: 8 puncte! Până la urmă, sfertul s-a încheiat în avantajul gazdelor, 25-19.

Spre deosebire de alte meciuri, Tudor Costescu a simţit că două piese de bază scârţâie, Kazarnovski şi Vujacic, astfel că i-a trimis în teren pe Senai şi Velickovic (foto). Susţinuţi de Popa Calotă (cam nervos în unele momente ale jocului), Stefanovic (în aceeaşi notă liniară, fără a ieşi în evidenţă prea mult) şi Hallett, aceştia au întors soarta meciului. Mai întâi au revenit la conducere (29-28) printr-un coş superb al lui Velickovic, după care au trecut alternativ la conducere.

Noroc cu Ziguli…!
Momentul psihologic al meciului a fost protestul inedit pe care directorul tehnic al echipei, George Ziguli, l-a făcut direct pe parchetul de joc. Iritat de multe decizii luate de cei trei arbitri numai în favoarea gazdelor, le-a cerut acestora să conducă partida corect, să n-o mai avantajeze pe Dinamo. Deşi a fost dat afară din sală şi, probabil, va plăti o amendă consistentă, demersul a avut succes, deoarece arbitrii au oficiat în continuare fără greşeală.

Meciul s-a terminat în minutul 32
După un al treilea sfert foarte echilibrat, dinamoviştii au căzut fizic în ultimele 10 minute. Al patrulea sfert a început perfect pentru piteşteni: 10-0 în doar trei minute şi meciul s-a decis de o aruncare superbă de 3 puncte a lui Uros Velickovic. În zadar au încercat americanii Brown şi Durham să păstreze ritmul, piteştenii au fost de neoprit până la final. Singura consolare a celor doi a fost spectacolul pe care l-au creat cu cele trei alley-up, finalizate de Durham în stil NBA! S-a terminat 80-71 pentru BCM U Piteşti şi Tudor Costescu trebuie să pregătească un nou meci cu CSU Sibiu, după cele două victorii consecutive din Cupa României.

Dinamo Bucureşti – BCM U Piteşti 71-80
(25-19, 15-20, 16-17, 15-24)

DINAMO: Durham 23 (1×3), Brown 18 (2×3), Haymon 14 (1×3), Aktaş 6, McCulloch 5 (1×3), Bădilă 3 (1×3), Watson 2. Antrenor: Valentin Pogonaru
Au mai jucat: Dan Ioan, Sandu
PITEŞTI: Velickovic 18 (3×3), Vujacic 13, Senai 12, Hallett 10 (1×3), Kazarnovski 10, Popa Calotă 9, Stefanovic 8 (1×3). Antrenor: Tudor Costescu
A mai jucat: Neguţ

Arbitri: Fabiana Niţu, Laszlo Bukureşti, Bogdan Podar
MVP-ul meciului: Allen Durham (Dinamo)

Foto: www.dabaschet.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90