Donaris 930 x 122

BCM_Pitesti_cu_Asesoft_Brazi

BCM U Piteşti a pierdut cu Asesoft la doar două puncte diferenţă: 75-77

Furtuna declanşată de antrenorul Tudor Costescu după înfrângerea de pe teren propriu cu CSU Sibiu a fost aproape să-şi arate roadele. Cu Anton Kazarnovski în tribună, BCM U Piteşti a pierdut greu, după un final dramatic, pe terenul sextuplei campioane a ţării, CSU Asesoft Ploieşti. A fost 77-75, în condiţiile în care pivotul echipei naţionale, Cătălin Burlacu, nu a avut niciun oponent pe măsură.

Totul pe mâna lui Velickovic
Fără un pivot de bază, fiindcă ruso-israelianul Anton Kazarnovski a fost pedepsit după jocul foarte slab făcut cu Sibiul, piteştenii nu puteau emite pretenţii la Brazi, acolo unde joacă în acest sezon CSU Asesoft Ploieşti, formaţie care-l are în componenţă pe cel mai bun baschetbalist român din ultimii 10 ani, Cătălin Burlacu. Şi totuşi, Tudor Costescu a conceput o tactică specială pentru acest meci dificil, tactică ce l-a scos în prim-plan Uros Velickovic. Cu acesta la conducerea jocului, BCM U Piteşti a dominat primul sfert şi, dacă nu ar fi trebuit să remonteze de la 0-7, probabil că le-ar fi forţat pe gazde să alerge după egalare, şi nu invers. Sârbul a înscris absolut toate aruncările de la linia de fault, iar în finalul sfertului secund a reuşit o aruncare de la distanţă şi a scos şi un fault: patru puncte, şi la pauza mare scorul era foarte strâns, 37-36.

Victoria a stat în mâna lui Hallett
Toate eforturile lui Velickovic, Popa-Calotă şi Vujacic nu au putut suplini însă lipsa unui pivot veritabil, Senai Isleam nereuşind să-i ţină piept lui Cătălin Burlacu. Cât timp acesta a fost pe teren, ploieştenii au stat liniştiţi, distanţându-se la 11 puncte în sfertul al treilea, şi chiar la 13 puncte în ultimul sfert. Însă, cu trei minute înainte de finalul meciului, Burlacu a părăsit terenul pentru cinci greşeli personale. A fost momentul în care piteştenii au declanşat forcingul de final. Mai întâi, Popa-Calotă a transformat două aruncări libere, apoi Velickovic a înscris din nou de la mare distanţă. În ultimul minut, diferenţa se redusese la doar trei puncte! De aici, a început jocul psihologic al faulturilor şi al aruncărilor libere. Elevii lui Tudor Costescu s-au descurcat perfect, ajungând la 76-75, cu două aruncări libere de executat pentru gazde şi încă două secunde de joc! Soluţia victoriei era simplă, dar greu de obţinut: ploieştenii ar fi trebuit să rateze minim o aruncare, apoi recuperare rapidă şi aruncare de la centrul terenului, pentru 3 puncte senzaţionale. Din păcate, scenariul a fost valabil doar o jumătate: gazdele au înscris un punct, Hallett a recuperat şi a aruncat la disperare, dar mingea a trecut departe de coş.

S-a terminat 77-75 pentru CSU Asesoft Ploieşti şi piteştenii înregistrează a treia înfrângere în acest campionat, deşi aşteptările erau foarte mari. Sâmbătă, în Sala Sporturilor din Trivale, BCM U Piteşti are un nou examen dificil: joacă împotriva lui ELBA Timişoara, echipă care a acumulat patru victorii şi doar o singură înfrângere.

 

CSU Asesoft Ploiesti – BCM U Pitesti 77-75
(19-16, 18-20, 19-14, 21-25)

ASESOFT: Burlacu 27 (1×3), Szijarto 17 (3×3), Vlahovic 14 (2×3), Jones 7 (1×3), Albijanic 6, Căpuşan 6. Antrenor: Vladimir Arnautovic.
A mai jucat: Dzambic
PITEŞTI: Velickovic 26 (4×3), Stefanovic 13 (2×3), Vujacic 13 (1×3), Popa-Calotă 13 (1×3), Senai 8, Hallett 2. Antrenor: Tudor Costescu
Au mai jucat: Chirof, Neguţ, Păun

Arbitri: Alexandru Olaru, Fabiana Niţu şi Alin Roşu
MVP-ul meciului: Cătălin Burlacu (CSU Asesoft Ploieşti)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3