Donaris 930 x 122

    bcm_pitesti_start

    BCM U Piteşti deschide sezonul la Miercurea Ciuc

    Noua echipă de baschet a Piteştiului debutează încrezătoare în campionat, cu un meci la Miercurea Ciuc, în faţa formaţiei BC Perla Harghitei. Deşi obiectivul declarat al conducerii şi al antrenorilor este calificarea în play-off-ul de opt, aşteptările sunt mult mai mari, întrucât Tudor Costescu a reuşit să creeze o echipă foarte puternică la Piteşti. BCM poate avea un start lansat în primele etape, deoarece urmează să evolueze contra unor formaţii considerate din eşalonul secund valoric: Perla Harghitei, Craiova şi Dinamo.

    Sâmbătă, de la ora 18, BCM U Piteşti va disputa primul meci oficial din cadrul noii ediţii a campionatului naţional de baschet. Deţinătoarea titlului în 2000 şi finalista din 2007 porneşte la drum cu gânduri mari, aceasta putând fi o nouă ediţie de excepţie. În intersezon, echipa piteşteană s-a despărţit de Adrian Voinescu, Vladimir Mihai, Maurice Gennie şi Chad Eichelberger, dar a adus câţiva baschetbalişti foarte buni, care deja au confirmat în optimile de finală ale Cupei României, unde au eliminat pe puternica CSU Sibiu: Octavian Popa Calotă (de la CSU Sibiu), Uros Velickovic (de la Gaz Metan Mediaş), Anton Kazarnovski (din Israel) şi Corey Richard Hallett (din Slovenia).

    Înainte de plecarea la Miercurea Ciuc, antrenorul Tudor Costescu a finisat câteva aspecte legate de omogenitate, astfel că se declară mulţumit de stadiul în care se află echipa: „Va fi o deplasare grea, dificilă, cu o echipă imprevizibilă, care s-a întărit vizibil faţă de anul trecut, însă noi suntem pregătiţi să câştigăm. Îmi doresc ca acest nou sezon să fie de succes, mult mai reuşit faţă de cel trecut. Va fi greu, pentru că echipele s-au întărit, campionatul a devenit mai puternic de la an la an, dar şi mai echilibrat. În niciun meci amical sau oficial nu am putut folosi toţi jucătorii, sperăm ca acest lucru să se întâmple sâmbătă şi să fie cu noroc”.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3