930×122 CAPRA 5

    cristi_tanase

    Bogdan Stancu şi Cristi Tănase, printre cei mai slabi în Belgia – România 2-1

    Doi piteşteni au fost prezenţi pe teren în meciul amical pe care naţionala de fotbal l-a pierdut vineri seara la Liege: Belgia – România 2-1. Bogdan Stancu şi Cristi Tănase au fost introduşi în teren de Victor Piţurcă, dar niciunul dintre ei nu a strălucit. Vedeta tricolorilor a fost, din nou, ex-dinamovistul Torje, cel care a dinamitat jocul României, după o primă repriză penibilă făcută de selecţionata lui Piţurcă.

    Colegi încă de la juniorii lui FC Argeş, Stancu şi Tănasă nu s-au întâlnit pe teren în partida contra Belgiei. Atacantul lui Orduspor a fost titular, în timp ce mijlocaşul Stelei a intrat abia la pauză, atunci când „Motanul” a luat loc pe bancă. Prima repriză a fost una dintre cele mai slabe pe care naţionala României le-a făcut în ultimii ani. Nici măcar în umilinţa de la Belgrad (0-5 contra Serbiei), tricolorii nu au fost atât de penibili. Nu au fost în stare să lege două pase, iar în apărare s-au întrecut în gafe de proporţii. Într-un fel este normal, atâta timp cât selecţionerul Victor Piţurcă a făcut nişte experimente periculoase, neconvocându-i pe Tamaş, Mutu, Marica sau Marius Niculae, titularizându-i însă pe Pintilii, Chiricheş sau Cociş. Singurul fotbalist al nostru care a ameninţat poarta belgienilor a fost Bogdan Stancu, care a făcut o fază de unul singur, apoi a şutat puţin peste poarta lui Gillet. Belgia a profitat de naivitatea noastră şi a marcat de două ori. Până la pauză, scorul putea să fie astronomic, dar fie arbitrul a anulat un gol perfect valabil al gazdelor, fie Tătăruşanu s-a opus salvator.

    Situaţia s-a schimbat radical la pauză, când Piţurcă s-a trezit din amnezie şi şi-a adus aminte că-i are pe bancă pe cei mai în formă fotbalişti români la ora actuală: Gabi Torje (locul 2 în Italia cu Udinese), Cristi Tănase (marcator decisiv pentru Steaua în ultimele două meciuri) şi Ionuţ Mazilu (golgheter în Ucraina). Jocul României a crescut în viteză şi valoare, Torje făcând o superbă fază pentru golul lui Daniel Nicolae din minutul 58. Acelaşi Torje a scos un penalty în minutul 88, dar Raţ a ratat ocazia unei egalări cât de cât merituoase, dată fiind trezirea din repriza secundă. Din păcate, piteşteanul Cristi Tănase s-a zbătut mult, dar nu a reuşit absolut nimic notabil.

    Următorul meci al României va fi tot un amical, cu Grecia, partidă care se va disputa într-o localitate din Austria, marţi, 15 noiembrie.

    Belgia – România 2-1 (2-0)
    Van Buyten (11), Cociş (44 – autogol) – D. Niculae (58)
    BELGIA: Gillet – Vandenborre, Kompany, Van Buyten, Vertonghen – Chadli (66 Vossen), Defour (80 Nainggolan), Fellaini, Witsel – Mertens (78 De Bruyne), Miralles (66 Dembele). Antrenor: Georges Leekens
    ROMÂNIA: Tătăruşanu – Luchin (77 Pleaşcă / 85 Găman), Goian, Chiricheş (69 Papp), Raţ – Pintilii, C. Lazăr (46 Tănase), Cociş, Varga (46 Torje) – D. Niculae, B. Stancu (46 Mazilu). Antrenor: Victor Piţurcă
    Arbitru: Said Ennjimi (Franţa)
    Cartonaşe galbene: Defour, Vossen – Pintilii, Raţ

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90