930×122 CAPRA 5

wallace_brazilianul

Brazilianul Wallace, interzis la FC Argeş!

Federaţia Română de Fotbal pregăteşte un nou regulament de legitimare a jucătorilor români la echipele din ligile a doua şi a treia. Preşedintele Mircea Sandu a declarat ieri că, pentru a încuraja creşterea juniorilor la propriile centre, cluburile vor avea interzis la a legitima fotbalişti extracomunitari. Dacă regulamentul ar intra în vigoare în curând, brazilianul Wallace da Silva nu ar mai avea voie să joace la FC Argeş, după ce-i va expira prezentul contract!

„La Liga a III-a şi a II-a, cluburile nu vor mai avea voie să angajeze jucători străini. Vorbim de cei extracomunitari, pentru că la cei proveniţi din ţările Uniunii Europene nu avem ce le face. Astfel vor putea să-şi crească proprii jucători, să putem promova puţin afecţiunea unui jucător”, a declarat Mircea Sandu, care s-a dat ca exemplu, spunând că a jucat 16 ani la Sportul Studenţesc şi nu-l interesau banii pe vremea aceea, ci să bată pe Steaua sau Dinamo.

Român sau portughez
La ora actuală, în ligile a doua şi a treia evoluează peste 100 de jucători extracomunitari, cei mai mulţi fiind din fostele ţări iugoslave şi ale Uniunii Sovietice sau din America de Sud (Brazilia şi Argentina). Totuşi, modificarea nu poate avea efect retroactiv, deoarece li s-ar lua dreptul la muncă fotbaliştilor deja angajaţi cu contract la cluburile lor. Astfel, brazilianul Wallace ar putea juca la FC Argeş doar până la expirarea contractului, apoi gruparea alb-violetă nu ar mai avea dreptul să-i prelungească înţelegerea. Singurele soluţii pentru fundaşul central al lui Viorel Dumitrescu ar fi să ia cetăţenia română sau să demonstreze prin acte că este descendent al unui cetăţean din Uniune, cel mai probabil în cazul lui, că ar avea rădăcini portugheze.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90