EcoMoto 930×122

karate

CAMPION NAȚIONAL ȘI VICECAMPION EUROPEAN! COLEGIUL „BRĂTIANU” SE MÂNDREȘTE CU EL!

„Vreau să obţin centura neagră, să îmi deschid o sală de karate, să fac şcoala de antrenori şi să predau arte marţiale”, acestea sunt dorinţele unui tânăr piteștean care anul trecut a fost declarat campion naţional la karate la categoria -16ani +70 kg. Octavian Ciuciulete, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” (profilul matematică-informatică), are în palmares și medalia de bronz la Campionatul Mondial desfăşurat în Belgrad în 2012 şi titlul de vicecampion european obţinut în Budapesta în luna mai a anului trecut.

Citiți și: Încep înscrierile la creșă! Toate informațiile necesare pentru obținerea unui loc

Cheltuielile sunt suportate de părinţii şi bunicii lui!

Octavian Ciuciulete luptă să facă sport de performanţă şi să ducă România pe podium, deşi România nu şi-a arătat până acum interesul faţă de el. Nu a fost sponsorizat de nimeni, iar cantonamentele, echipamentele şi concursurile sunt plătite din banii părinţilor şi ai bunicilor săi: „Ministerul ar trebui să scoată în evidenţă sportivii, valorile! Cunosc un moldovean care luptă pentru Rusia, ei au o şcoală specială pentru karate. În fiecare zi au antrenamente, li se oferă bani, concursurile sunt gratuite, cantonamentele de asemenea! La noi în ţară ca să faci sport trebuie să ai un buget personal destul de ridicat. Sper ca pe viitor să ne comportăm şi noi ca în alte ţări, iar practicarea sportului să nu-i mai coste pe sportivi!”. Inițial a încercat mai multe sporturi (fotbal, tenis, înot). La karate a ajuns grație unui coleg de-al său care practica acest sport: „Eram în clasa a VI-a când m-am apucat. La început mă băteau toţi, nu ştiam nici măcar cum să dau cu pumnul! La primul antrenament mi-am luat bătaie de nu am putut sta două zile în picioare! Cu timpul m-am obişnuit, am învăţat să mă apăr. A urmat un an mai greu, an în care m-am dezvoltat fizic foarte mult, iar din această cauză am suferit o ruptură de ligamente la genunchi. Am revenit, însă, uşor, ușor la antrenamente. Apoi, în timpul unei lupte am suferit o accidentare şi am fost transportat la spital cu ambulanţa. A fost singurul concurs la care am participat și la care nu am urcat pe podium!”.

Citiți și: Schimbări de ultim moment în trafic! Șoferii nu vor avea nicio șansă

Este campion naţional şi vicecampion european

2013 a fost pentru Octavian un an bogat în medalii: „Am fost singurul de la clubul la care mă antrenez (Ashihara Piteşti) care am participat la Campionatul Naţional din Braşov. Am obţinut titlul de campion naţional. Acela a fost momentul când am intrat în lotul naţional de karate. A urmat Campionatul European de la Budapesta, acolo unde am obţinut locul 2. Am pierdut prima luptă, dar nu mi-am pierdut cumpătul şi am reuşit să le câştig pe celelalte!”.

Mentor este chiar tatăl său

Pe lângă antrenorul lui (Mihai Vătafu, care are centura neagră-1Dan), tatăl său este pentru el persoana care îl învaţă să devină campion: “Tata a venit la toate concursurile mele şi m-a susţinut! Sper că nu o să îl dezamăgesc niciodată! Pentru mine este al doilea antrenor, el mă învaţă foarte multe lucruri. Este poliţist şi are experienţă!”. Campionul nu îşi neglijează nici şcoala. Dimineaţa învaţă, iar seara se antrenează: ”Am 3 antrenamente pe săptămână. Când se face pregătirea pentru un campionat este, însă, puţin mai greu, atunci am 6 antrenamente! Nu prea am timp liber pentru că şi în weekend mă antrenez!”. Următoarea mare provocare pentru Octavian Ciuciulete este Campionatul Național de Ashihara de karate, eveniment care va avea loc pe 12 aprilie în Piatra Neamţ. Evident, Octavian vrea să își păstreze titlul de campion național.

 

 

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • flopit spune:

    mai exista la Bratianu alt practicant de ashihara care are medalia de bronz la C.M Ashihara de la Belgrad 2012 si medalii de aur la mai multe campionate nationale. Numele lui este Tutulan Andrei.Este coleg de antrenament cu Ciuciulete Octavian.Stirea ar fi fost bine sa o da-ti dupa o documentare mai aprofundata.Amandoi au reprezentat Romania la un campionat mondial si au avut medalii pe podium.Din nefericire meseria de ziarist cere mai multa documentare pentru a scrie un articol. Pacat

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3