EcoMoto 930×122

Vlad_Chiriches

Chiricheş a debutat în fotbalul mare la Piteşti

Echipa României continuă să se bazeze masiv pe fotbaliştii crescuţi la Piteşti. După Mutu, Coman, Dică, Tănase sau B. Stancu, a venit rândul lui Vlad Chiricheş să impresioneze sub tricoul galben al Naţionalei. La cei 22 de ani ai săi, Chiricheş a fost declarat în unanimitate jucătorul meciului România – Franţa, fiind de netrecut în duelurile cu vedetele de milioane de euro Frank Ribery şi Karim Benzema. „Nu mi-au tremurat picioarele în faţa francezilor, nu aveam de ce să mă tem. Ne doream să învingem Franţa, dar a fost foarte dificil. E greu să acceptăm că am ratat calificarea, dar trebuie să muncim şi să tragem tare la următoarele campanii de calificare”, a declarat după meci Vlad Chiricheş.

Fundaşul central al Pandurilor Tg. Jiu a fost descoperit de un antrenor de juniori piteştean şi a debutat în Liga I la o formaţie piteşteană, iar din iarnă se pregăteşte să îmbrace tricoul multiplei campioane Steaua Bucureşti, club care va plăti pe 80% din proprietatea jucătorului suma de 700.000 de euro, plus TVA. Aceasta a fost a treia prezenţă în Naţională, după meciurile cu San Marino şi Luxemburg.

Originar din Bacău, Chiricheş a fost remarcat la un trial de reputatul antrenor de juniori piteştean Mihai Georgescu, fost şef al Şcolii Aripi Piteşti, fost preşedinte al clubului FC Argeş, actualmente deţinător al Şcolii de fotbal Ardealul Cluj. După patru ani petrecuţi în Ardeal, Chiricheş a fost trimis într-un stagiu de pregătire la Benfica Lisabona, după care, la recomandarea lui Mihai Georgescu, a fost adus la FC Internaţional Piteşti, împreună cu Mihai Răduţ. În tricoul fostei echipe a lui Benone Lazăr, Vlad Chiricheş a debutat în Liga I, în 2009, la un meci cu Oţelul Galaţi (scor 0-1). Pentru Inter, Chiricheş a disputat 15 meciuri, după care s-a mutat cu tot cu echipă la Tg. Jiu, Pandurii fuzionând cu FC Internaţional.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90