930 x122 grota rece

antrenor

DE AZI BCM U ARE ANTRENOR SÂRB

BCM U are de astăzi un nou antrenor principal, în persoana lui Jovica Arsic. Acesta a semnat un contract valabil pe un an cu echipa de baschet din Piteşti.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Născut pe 3 noiembrie 1968 în oraşul Leskovac din Serbia, tehnicianul soseşte în Trivale după ce o parte din stagiunea precedentă a petrecut-o pe banca tehnică a celor de la Lukoil Academic Sofia, actuala campioană a Bulgariei.

De-a lungul carierei sale Jovica Arsic a antrenat echipe precum KK Zdravlje Leskovac (Serbia), KK Lavovi (Serbia), KK Vojvodina (Serbia), KK Strumica (Macedonia) şi BK Cherkassy (Ucraina). Noul antrenor al lui BCM U a petrecut trei sezoane alături de Lukoil (Bulgaria) și două pe banca lui BK Cherkassy (Ucraina).

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Antrenorul sârb se poate mândri şi cu numeroase participări pe plan european. În Bulgaria, la Lukoil, Jovica Arsic a petrecut trei ediţii de FIBA EuroChallenge, în sezonul 2010/2011 reuşind să ajungă până în faza sferturilor de finală. Alte rezultate notabile ale sârbului sunt câştigarea campionatului Bulgariei în anii 2010, 2011 şi 2015, a Cupei Bulgariei în 2011 și finala Cupei Bulgariei în acest an.

Cea mai mare performanţă a lui Jovica Arsic este câştigarea titlului european alături de naţionala Yugoslaviei în 2001. De asemenea, Jovica Arsic a fost antrenorul echipei naţionale a Macedoniei, alături de care a obţinut locul 9 la EuroBasket 2009. La nivel de juniori, Arsic a antrenat naţionalele U18 şi U20 ale Serbiei.

Jovica Arsic îl înlocuiește pe Hristu Șapera, care a părăsit banca tehnică a BCM U Pitești pentru Steaua EximBank București. (Sursă articol: scmpitesti.ro, foto: lukoilacademic.bg)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3