New Profesional Consult 930 x 122

Dobrin (stanga) si Carstea (dreapta)

Doliu la FC Arges. A murit Constantin Carstea

Pitesti. 16 noiembrie 2009. FC Arges.
Fostul jucator, antrenor si presedinte al Clubului FC Arges s-a stins din viata azi-noapte dupa o lunga si grea suferinta. Ultimii doi ani si jumatate ai lui Constatin Carstea au fost un adevarat calvar, fostul fotbalist ducand o lupta inegala cu cancerul.
Constantin Carstea s-a nascut la 22 februarie 1949 la Mogosoaia si este a fost unul dintre putinii fotbalisti care a jucat pentru o singura echipa, FC Arges. A pregatit formatia alb-violeta de trei ori, in sezonul 1984-1985, 1995-1996 ( in cele doua sezoane salvand echipa de la retrogradare) si 2005-2006 (pe finalul campionatului).
Si-a inceput cariera de antrenor la 37 de ani, fiind secundul lui Nicolae Dobrin. In afara de FC Arges, Constantin Carstea a mai antrenat pe Gloria Bistrita in 11 sezoane, jucand doua finale de Cupa Romaniei.
Constantin Carstea a fost de doua ori campion cu echipa FC Arges, in 1972 si 1979. Ajucat 244 de meciuri pe prima scena fotbalistica si a marcat 8 goluri, a evoluat in 11 meciuri in cupele europene unde a si marcat un gol, iar in echipa nationala a fost selectat pentru o singura partida.
A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai regretatului Nicolae Dobrin, cei doi facand parte din echipa de aur construita de Florin Halagian la Pitesti. Era poreclit CFR de catre antrenorul Leonte Ianovschi din simplul motiv ca a terminat liceul CFR, aflat chiar in apropierea stadionului din Trivale.
Constantin Carstea a suferit, la 8 august, un atac cerebral in urma caruia a intrat in coma si a fost internat in spitalul de la Bistrita. Ulterior el si-a revenit, iar dupa cateva zile a fost transportat la Pitesti cu o salvare SMURD. Din cauza drumului lung dintre Bistrita si Pitesti, oficialului bistritean i s-a facut rau si a intrat din nou pentru a doua oara in coma, stare din care si-a revenit la 13 august. Carstea a fost externat din spitalul din Pitesti in urma cu aproximativ o luna si jumatate, dar a revenit la clinica pitesteana in urma cu doua zile dupa ce s-a simtit rau.
Viorel Moiceanu: „Este o veste mai mult decat trista pe care am primito in aceasta dimineata. Este o moarte fulgeratoarea a unui foarte bun prieten pe care l-am avut. Au fost dea lungul timpului foarte multe clipe minunate pe care le-am petrecut alaturi de Constantin Carstea si nu pot uita faptul ca el mi-a sugerat faptul ca pot juca si ca fundas central. Este o vete care ne intristeaza si sper ca familia sa poata trece peste disparitia lui.”
Mihai Zamfir: „Este o zi urata pentru ca am pierdut un foarte bun prieten. Era un om tanar cu pofta de viata si este pacate ca a plecat asa de repede dintre noi. Am fost coleg cu el atat ca jucator dar si ca antrenor si de departe cea mai frumoasa amintire cu Constantin Carstea este castigarea titlului din 79 cand am batut la Dinamo.”
Vasile Popa: „Este o mare pierdere pentru tot fotbalul argesean pentru ca pierde fara discutie un mare antrenor si un mare antrenor.”
Inmormantarea va avea loc miercuri la cimitirul Sf. Gheorghe. Familia a depus o cerere pentru ca sicriul sa treaca si pe la stadion.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90