Donaris 930 x 122

LPS_baschet

Echipele de baschet juniori, la a doua victorie în campionat

Sâmbătă şi duminică, echipele de baschet ale clubului LPS-CSU Piteşti şi-au trecut în cont a doua victorie în campionatele naţionale de juniori U16 şi U18, în meciurile disputate în deplasare. După două etape, ambele formaţii antrenate de Narcis Şufariu conduc grupele din care fac parte şi sunt favorite să se califice mai departe, în turneele finale.

U16: victorie categorică pentru vicecampioană

Copiii în vârstă de 16 ani au învins lejer la Bucureşti, pe CSŞ Pajura, cu o diferenţă mai mult decât dublă: 99-47! Echipa piteşteană, din care face parte şi Mihai Căprărescu, fiul antrenorului secund al lui BCM U Piteşti, Sorin Căprărescu, se pare că nu are adversar, deoarece în prima etapă a spulberat-o pe CSŞ Slam Bucureşti, cu un neverosimil 92-32, după ce în prima repriză primise doar opt coşuri! Este şi normal, fiindcă LPS-CSU Piteşti este vicecampioana naţională la această categorie de vârstă. Din echipa care în vară pierdea la mare luptă finala cu CSŞ Viitorul U Mobitelco Cluj (67-70), au mai rămas doar Robert Lander, Iustin Zaharia şi Vladimir Neacşu. Vedeta Mehmet Hortoglu s-a transferat la Galatasaray Istanbul, iar Rareş Maftei, Cătălin Chiriţă şi alţii au trecut la grupa superioară de vârstă.

U18: spre un nou titlu de campioană

Campioana en-titre la U17 are cel puţin o clasă în plus faţă de adversarele din grupa preliminară, în campionatul naţional de juniori U18. Duminică, formaţia piteşteană a trecut un test dificil, deoarece a evoluat pe terenul unei foste campioane, CSŞ Sibiu, o grupare cu tradiţie în baschetul juvenil. Cu cea mai bună echipă în teren, LPS-CSU Piteşti a învins cu 64-57 la Sibiu, având în Tiberiu Mincă, Georgian Păun, Silviu Dumitru, Bogdan Moşoianu şi Cosmin Mătăsaru un „cinci” de bază. Aceasta este a doua victorie, după galopul de sănătate din prima etapă, victoria în faţa celor de la CSŞ Rm. Vâlcea cu 104-38!

În cadrul etapei a treia, ultima a turului, echipa U16 va juca acasă cu ACS Magic Champions Bucureşti, pe 29 octombrie, iar juniorii mari U18, tot acasă, dar o zi mai târziu, cu CSŞ Tg. Jiu.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90