930 x122 grota rece

karting

ELEVĂ LA „ZINCA”, VICECAMPIOANĂ NAȚIONALĂ LA KARTING

Ruxandra Andreea Crețu are o pasiune mai rar întâlnită la o fată.

Citiți și: Pitești. Accident grav, cu 2 mașini! Un copil a fost rănit

În vârstă de 16 ani, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național Liceal „Zinca Golescu” din Pitești, la profilul Științele Naturii, Andreea face performanță în karting.

Anul trecut a participat pentru prima dată la Campionatul Național de Karting Dunlop, reușind să devină vicecampioană națională la clasa la care concurează, ROTAX DD2. A fost atunci singura fată din concurs. Precizăm că în această competiție nu există categorii separate la feminin și masculin, fetele concurând cot la cot cu băieții.

Citiți și: Traseu nou Publitrans special pentru Argeș Mall

Adolescenta își propune ca în acest an să repete performanța de anul trecut sau, de ce nu?, să devină chiar campioană națională.

Un prim pas a fost făcut weekend-ul trecut, pe circuitul de la Prejmer, de lângă Brașov. Acolo s-a desfășurat prima etapă, dintre cele șase, ale ediției 2015 a Campionatului Național de Karting Dunlop. Piteșteanca s-a clasat pe locul II la clasa ei.

La startul primei etape din anul 2015 s-au înscris 65 de concurenți, la opt clase de competiție. Performanța Ruxandrei Andreea Crețu este cu atât mai de aplaudat cu cât numărul concurenților a fost record, iar vremea, una schimbătoare, inclusiv cu reprize de ploaie.

Campionatului Național de Karting Dunlop este organizat începând din anul 2010 de Federația Română de Automobilism Sportiv, fiind considerat pepiniera viitorilor campioni în domeniu. (Foto: Facebook)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3