New Profesional Consult 930 x 122

protest_galerie_fc_arges

Fanii FC Arges „saboteaza” clubul!

Pitesti. 20 noiembrie 2009. FC Arges.
Fanii FC Arges duc inca o batalie din lungul razboi declarat conducerii si implicit patronului clubului alb-violet. Galeria alb-violeta a inceput o campanie de strangere de semnaturi, pentru ca Primaria si Consiliul Local Pitesti sa-si retraga sprijinul pentru F.C. Arges. Fanii considera ca daca autoritatile isi vor retrage sprijinul clubul din Trivale nu va mai putea folosi gratuit stadionul, baza sportiva si de anexele acestuia, inclusiv cantonamentul de la “Baza Vulturilor” si constransa de lipsa banilor actuala conducere va fi nevoita sa demisioneze.
Iata cum suna manifestul fanilor: “In ultimii ani, nu doar familia Penescu a fost de capul ei la FC Arges. Ei au avut un partener in Primaria Pitesti. Aceasta le facilita accesul la baza sportiva “Nicolae Dobrin” si la cantonamentul “Baza Vulturilor”, fara a solicita plata vreunei chirii. Astfel, ceea ce familia pietarului considera a fi doar o afacere a sa, a fost subventionata si de catre tine, prin banii pe care i-ai platit prin impozitele si taxele locale. Astfel, astazi solicitam ca acest lucru sa inceteze. Nu vrem sa mai platim pentru ca facilitatile din Trivale sa fie folosite de catre actuala conducere. Semnati petitia adresata Consiliului Local si Primariei Pitesti, prin care solicitam incetarea acordului de cedare a bazei sportive “Nicolae Dobrin” si a cantonamentului. Aratati ca va pasa, nu mai fiti indiferenti si faceti ceva pentru ca Penescu sa plece. Consideram ca aceasta este ultima solutie pentru a-l forta sa renunte la echipa. Fara baza, fiind nevoit sa suporte si aceste cheltuieli, este probabil sa cedeze in sfarsit. Niciodata nu am dorit sau nu vom vrea raul echipei, insa aceasta este o solutie de compromis, pe care o aplicam din disperare.”
In prezent omul de afaceri Cornel Penescu, arestat pentru fapte de coruptie, detine printr-o firma a sa circa 76% din actiunile FC Arges, restul fiind impartite intre ceilalti zece actionari, printre care CJ Arges si Primaria Pitesti. Constient de problemele prin care trece clubul FC Arges, actionarul majoritar nu si-a exprimat deocamdata intentia de a ceda partea pe care o detine. Desi a existat o discutie cu primarul Pendiuc pentru a se gasi solutia salvatoare, chiar daca Penescu ar renunta la partea sa Consiliul Judetean Arges si Primaria Pitesti nu pot sustine singure FC Arges. Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a afirmat ca institutia pe care o conduce nu ar putea sustine, chiar si in parteneriat cu Primaria Pitesti, echipa de fotbal FC Arges, intrucat costurile ar fi mult mai mari decat posibilitatile bugetare. Un club in prima liga nu poate supravietui fara un buget minim de 10 milioane de euro pe sezon. In cazul unei preluari a clubului, autoritatile pot sustine cel mult jumatate din suma, iar restul de bani vor veni tot dintr-o forma de parteneriat public-privat, pentru care in prezent nu prea exista investitori.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90