Donaris 930 x 122

    FC_Arges_Nastasie

    FC Argeş câştigă derby-ul podiumului: 1-0 cu Alba Iulia

    Victorie importantă pentru FC Argeş, în economia prinderii locului al treilea! Piteştenii au învins la limită, dar meritat, pe Unirea Alba Iulia şi au făcut rocada în clasament. Oaspeţii au fost foarte nervoşi pe toată durata meciului, terminând partida cu doi fotbalişti eliminaţi. Unul dintre jucători a văzut cartonaşul roşu după ce l-a lovit violent, în cap, pe Năstăsie, căpitanul Argeşului fiind transportat de urgenţă la spital.

    Nervoşii
    Unirea Alba Iulia parcă nu a venit să joace fotbal la Piteşti, ci K1! Oaspeţii au terminat meciul cu doi jucători eliminaţi, dar cel puţin unul mai trebuia să meargă la cabine mai devreme. Fundaşul central Kamara a văzut în minutul 30 doar un cartonaş galben, deşi l-a pălmuit de faţă cu arbitrul pe Marius Ion. Şase minute mai târziu, acelaşi Kamara este iertat de eliminare, deşi i-a aplicat un cot în figură lui Ivănică, iar în minutul 40, Kamara face un fault grosolan, din spate, însă arbitrul Miron evită din nou să-l scoată din joc. O va face până la pauză antrenorul Stelian Gherman, care l-a schimbat pe Kamara fiindcă acesta nu mai avea viaţă multă în teren. Unirea Alba Iulia a rămas în 10 oameni în minutul 76, după ce Ciofu i-a spart capul lui Năstăsie, pe care l-a lovit cu gheata în cap, după care, în prelungirile meciului, Potopea a văzut şi el cartonaşul roşu, pentru că a oprit o fază evidentă de gol, făcând henţ.

    Emoţii pe final
    FC Argeş a fost evident mai bună în derby-ul pentru locul al treilea. Alb-violeţii au deschis scorul încă din primul sfert de oră, atunci când Briceag a centrat de pe partea stângă, iar Alin Popa a prins un voleu excelent, de la marginea careului. Gazdele au continuat să domine meciul, dar ocaziile au apărut abia în partea secundă. Atacanţii Ivănică şi Rover Cârstea au fost aproape să aducă liniştea în Trivale, dar au irosit două bune ocazii. Culmea, cu doi oameni în minus, oaspeţii au devenit foarte periculoşi şi au fost în două rânduri aproape de o egalare nesperată: mai întâi Pecarov este oprit în ultima clipă de Octavian Ionescu, după ce scăpase singur spre poartă, apoi Pleniceanu a dat emoţii la o lovitură liberă executată de la circa 19 metri, mingea trecând milimetric pe lângă poartă.

    1-0, rezultat final, şi FC Argeş urcă din nou pe locul al teilea, cu 22 de puncte acumulate în 13 etape, la şase puncte distanţă de ocupanta poziţiei secunde, FC Timişoara. Etapa viitoare, piteştenii îşi vor întâlni fostul antrenor, pe Marian Bondrea, care recent a fost numit tehnicianul lui Gaz Metan Severin.

    FC Argeş – Unirea Alba Iulia 1-0 (1-0)
    A. Popa (11)
    FC ARGEŞ: Croitoru – Cl. Tudor, Ionescu, Wallace, Briceag – A. Popa (79 Stănescu), M. Cârstoiu, Năstăsie (76 Negoiţă), M. Ion (70 Răuţă) – Ivănică, R. Cârstea. Antrenor: Viorel Dumitrescu
    ALBA IULIA: Pascal – Potopea, Kamara (44 Pistol), Bumbac, Bucurică (40 M. Oprea) – Bălu, Ciofu, Pleniceanu, Giurgiu (58 Tănasă) – Pecarov, Mureşan. Antrenor: Stelian Gherman
    Arbitri: Florin Miron – Adrian Vidan şi Vasile Marinescu (toţi din Bucureşti)
    Cartonaşe galbene: Briceag, M. Ion – Kamara, Potopea
    Cartonaşe roşii: Ciofu (76), Potopea (90)

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3