930×122 CAPRA 5

fc_arges

FC Arges – o palarie prea mare pentru primarie

Pitesti. 27 mai. 2010.
Tudor Pendiuc a anuntat ca municipalitatea nu dispune de finantare pentru a cumpara procentul de 80% din actiunile pe care le detine Cornel Penescu la FC Arges. Neoficial, se pare ca suma stabilita de Penescu pentru care este dispus sa renunte la procentul de actiuni este de 4,5 milioane de euro. De asemenea, se spune ca printre cei interesati sa cumpere echipa FC Arges se numara Gigi Netoiu si Vasile Turcu, care ar accepta sa preia echipa numai prin asociere cu autoritatile locale.
Dupa ce in urma cu o saptamana anunta ca preia echipa cu mare drag, astazi, in mod cert, primaria Pitesti a constata ca FC Arges este totusi o palarie mult prea mare si grea pe care nu va putea s-o poarte. Cel putin nu singura. Primarul Pendiuc nu dezarmeaza insa si anunta ca a fost contactat de cativa investitori a caror identitate nu a divulgat-o, si se pare ca s-au purat deja unele discutii in acest sens.
Vanduta sau nu de Penescu, FC Arges are de dat Fiscului patru miliarde de lei vechi, suma pentru care Agenția Naționala de Administrare Fiscala, prin Direcția Generala a Finanțelor Publice Arges, a inceput procedura de executare silita.
Conform site-ului ANAF, la 31 martie FC Arges avea de achitat aproape 4 miliarde de lei vechi catre buget. FC Arges are de platit contribuția pentru salariile si contractele jucatorilor, in valoare de 58.608 lei, plus penalizari de 5.838 de lei. Angajatii gruparii din Trivale trebuie sa vireze la bugetul asigurarilor sociale de stat suma de 29.236 lei. Pentru asigurarile de sanatate ale fotbalistilor si personalului clubului, trebuie virata suma de 14.656 lei si o penalizare de 1.988 lei. Gruparea alb-violeta trebuie sa vireze la bugetul asigurarilor de somaj 864 lei, plus penalizari de 160 lei, iar personalul si angajatii clubului au de achitat 862 de lei. Clubul alb-violet trebuie sa plateasca 2.150 lei impozit pe profit, 28.872 lei impozit pe salarii, 724 lei pentru TVA si 233.000 lei alte impozite si taxe, la care se adauga penalitati de intarziere.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90