930 x122 grota rece

    Baschet_cu_Craiova

    Înfrângere surprinzătoare a echipei de baschet

    BCM U Piteşti a încasat o bătaie greu de digerat ieri, în Sala Sporturilor din Trivale, de la o echipă care se va bate în acest an pentru salvarea de la retrogradare. Baschetbaliştii piteşteni au prins o zi dezastruoasă, fiind conduşi la un moment dat cu 26 de puncte pe tabela de marcaj! Spre final aceştia au încercat o egalare in-extremis, dar meciul s-a încheiat cu victoria Craiovei: 90-85.

    Specialiştii din fotbal au o expresie pentru ceea ce s-a întâmplat sâmbătă seară, la meciul BCM U Piteşti – SCM Craiova: „şi-au desconsiderat adversarul”. Aşa au făcut Vujacic, Popa-Calotă, Kazarnovski şi ceilalţi cu echipa olteană, care venea la Piteşti după trei meciuri oficiale în care nu cunoscuse victoria. Mai mult, în partida amicală din urmă cu aproape o lună, BCM U câştigase la pas. Elevii lui Tudor Costescu au intrat deconcentraţi în meci şi s-au văzut din prima conduşi. După 5-5, 9-9 şi 11-11, a venit dezastrul! Gazdelor nu le-a mai ieşit nimic până la pauza mare, în timp ce oltenii au zburdat pe teren, având în Tomic un finalizator de clasă şi în Ross un recuperator de nădejde. Sub privirile stupefiate ale spectatorilor, SCM Craiova a pus o distanţă aproape dublă între ea şi formaţia piteşteană după disputarea a jumătate din joc: 26-48!

    Muştruluiţi la pauză
    Ce a fost în vestiarul gazdelor nimeni nu poate şti! Cert este că piteştenii au ieşit hotărâţi să întoarcă rezultatul, chiar dacă era aproape imposibil. Însă, surpriză: tot craiovenii înscriu primele patru puncte, iar diferenţa se dublează: 26-52! Cu un joc foarte agresiv, în care nu s-a mai ţinut cont de acumularea faulturilor personale şi de echipă, BCM U a început să reducă încet-încet diferenţa. Sfertul al treilea a fost aproape perfect, 34-20, dar rămânea o diferenţă de opt puncte. Kazarnovski a început să „măture” tot de sub panouri, Vujacic şi-a dat drumul la aruncările de la distanţă şi se părea că imposibilul va deveni posibil: 77-79 cu două minute şi 50 de secunde înainte de final!

    Momentul psihologic: ratarea lui Vujacic
    La 77-79, muntenegreanul Darko Vujacic a avut o aruncare liberă suplimentară. Dacă ar fi înscris, BCM U Piteşti ar fi venit la doar un singur punct distanţă! Din păcate o ratează, Kazarnovski face greşeală personală, a cincea, şi este eliminat. Nu mai durează mult şi, din acelaşi motiv, iese şi Octavian Popa Calotă, urmat de Alex Neguţ. Fără trei oameni importanţi şi cu moralul la pământ, piteştenii cedează definitiv, în ciuda faptului că antrenorul Tudor Costescu a cerut time-out după time-out, pentru a pregăti minuţios fazele de apărare sau de atac din finalul meciului. S-a terminat 85-90 şi BCM U Piteşti înregistrează una dintre surprizele etapei, cealaltă fiind înfrângerea fostei campioane, CSU Asesoft Ploieşti, la Oradea.

    Etapa viitoare, piteştenii joacă pe terenul adversarei din Cupa României, Dinamo Bucureşti.                                                                                                                            Foto: Felix Cuceanu

     

    BCM U Piteşti – SCM Craiova 85-90                                                                                                                                                                                                           (14-23, 12-25, 34-20, 25-22)

    PITEŞTI: Vujacic 26 (3×3), Popa Calotă 14 (1×3), Velickovic 12 (2×3), Kazarnovski 11, Hallett 9 (1×3), Neguţ 5 (1×3), Stefanovic 4, Chirof 2, Isleam 2. Antrenor: Tudor Costescu
    CRAIOVA: Tomic 26 (1×3), Ross 25 (3×3), Bajic 15 (1×3), Vlaskovic 12 (3×3), Orbeanu 8 (1×3), Albu 2, Petrişor 2. Antrenor: Andelko Mandic
    MVP: Branislav Tomic (SCM Craiova)

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90