EcoMoto 930×122

fotbal

JOCI LA PARIURI SPORTIVE? PONTURI BUNE

Pasiunea pentru sport, vecină cu pasiunea pentru pariuri

Citiți și: Exclusiv. Imagini tulburătoare! Fotbalist piteștean, găsit pe jos într-o stare șocantă!

În România, pasiunea pentru sport are rădăcini vechi. În ultima sută de ani, pe măsură ce societatea s-a dezvoltat, preocupările s-au modernizat şi ele. Sportul a devenit mai bine organizat (federaţii sportive, cluburi sportive), iar oamenii au trecut de la simpla practicare de jocuri şi sporturi la ataşamentul faţă de anumite echipe. În general, favoriţii au fost sportivi locali sau naţionali, dar cu timpul, pe măsură ce accesul la informaţie a devenit mai uşor, pasiunile nu s-au mai limitat la interiorul graniţelor ţării noastre.

Când mergeau în tribunele stadionului local să vadă un meci între echipa favorită şi una oaspete, pasionaţii de fotbal (căci aici s-au născut şi conturat cele mai puternice pasiuni, încă de la începutul sportului în România) trăiau tensiunea jocului alături de jucătorii de pe teren. Pariurile sportive nu lipseau, însă erau la nivel amical, neoficial, pe valori mai mult sau mai puţin consistente.

Citiți și: Eveniment mult așteptat la Pitești Arena

Grupurile sociale promovau sportul în comunitate

Cele mai multe echipe de club s-au conturat în jurul unor comunităţi profesionale, de exemplu muncitorii de la căile ferate, din armată, din poliţie, de la diverse fabrici şi uzine… Aşa au apărut multe cluburi, cel mai bun exemplu cu istorie lungă fiind Rapid Bucureşti, echipă înfiinţată în anul 1923 de către un grup de muncitori de la Atelierele Griviţa, sub numele iniţial de Asociaţia culturală şi sportivă C.F.R..

Pariurile pe cai la hipodromul din Bucureşti

Pariurile sportive nu au început, însă, în domeniul fotbalului, ci într-un sport şi mai elegant, care vizează echipa dintre… om şi cal. La hipodromul din Bucureşti, din zona Băneasa – Piaţa Presei Libere, încă de la finalul secolului al XIX-lea exista interes pentru această pasiune sportivă. Conform unui material realizat de Stelian Tănase în seria de documentare ”Bucureşti Strict Secret”, oricine avea acces la cursele de cai după anul 1900. Astfel, deşi în teorie un sport dedicat elitelor societăţii, acesta era, de fapt, deschis tuturor claselor sociale.

În acest context, comentatorul sportiv Cristian Ţopescu relatează experienţa proprie trăită la hipodrom în adolescenţă. Acolo pariau nu doar oamenii cu foarte mulţi bani, ci chiar şi cei mai săraci. Exista o miză minimă de 2 lei, ”cu ei puteai să câştigi un event, care însemna să ghiceşti câştigătorii din două curse consecutive, pariind pe numerele pe care le purtau caii, sau chiar – pariul austriac – care însemna să ghiceşti câştigătorii din toate cele şapte curse ale reuniunii respective, ceea ce ar echivala acum cu câştigarea premiului cel mare la loto 6/49.”, explică Cristian Ţopescu, în sursa mai sus menţionată.

Lumea pariurilor moderne în România

După 1990, în ţara noastră au apărut mai multe lanţuri de agenţii de pariuri sportive. Acestea s-au bucurat rapid de succes, astfel că reţelele s-au dezvoltat puternic, domeniul a devenit bine reglementat de stat, iar acum pariorii se bucură de condiţii moderne în agenţii în toată ţara.

Aceste pariuri offline au devenit mai nou pariuri tradiţionale, căci pe piaţă a mai apărut un segment cu ascensiune rapidă: cel reprezentat de pariurile online. Aici, sistemul este foarte asemănător, însă avantajul principal este legat de accesibilitate: ca jucător, atât timp cât ai cel puţin vârsta de 18 ani, poţi să pariezi de oriunde, oricând, în agenţia ta virtuală, pe bani reali. Casa de pariuri cu cele mai bune cote a devenit o preocupare printre jucători.

Ponturi bune pot fi accesate online cu privire la cote, bonusuri de bun venit, opţiuni recomandate pentru biletul zilei. În mare, este greu de spus că o anumită casă de pariuri online are cele mai bune cote (la fel cum este greu de spus că un hipermarket are cele mai bune preţuri), dar până la urmă alegerea vizează experienţa completă în sine, o sumă de avantaje de care se bucură pariorii.

Cele mai atractive sporturi şi competiţii la pariuri sportive

Pasiunea pentru sport este vecină cu pasiunea pentru pariuri sportive, aşadar acestea au desigur o mare legătură. Distracţia la pariuri online este maximă atunci când se pariază pe sporturile şi competiţiile favorite. Fotbalul, tenisul, baschetul, handbalul, Formula 1, boxul sunt de obicei în prim-plan, alături de volei sau rugby. Referindu-ne strict la fotbal, cele mai atractive competiţii pentru români sunt, pe lângă Liga 1, competiţiile de top din fotbalul european: Liga Campionilor, Europa League, Premier League, Serie A, La Liga şi Bundesliga.

 

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90