Donaris 930 x 122

escaladă

LA ÎNĂLȚIME! PITEȘTEAN PE VÂRFUL MOLDOVEANU (VIDEO)

Marius Daragiu are 42 de ani, locuieşte în Piteşti şi este consilier juridic. Ori de câte ori îi permite timpul îşi ia prietenii şi face ceea ce îi place cel mai mult: escaladează munţii. Cea mai recentă escaladă a sa a fost pe Vârful Moldoveanu. Situat în Masivul Făgăraș din județul Argeș, Moldoveanu este cel mai înalt vârf muntos din România (2.544 de metri).

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

,,Urc pe munţi de la vârsta de 12 ani. Am moştenit această pasiune de la tatăl meu, în memoria căruia am şi urcat duminică pe Vârful Moldoveanu. Ieri ar fi împlinit 68 de ani… Am vrut să fiu mai aproape de el, de cel care mi-a fost tată şi idol.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Am plecat sâmbătă dimineaţa din Piteşti şi am urcat până la refugiul Vistea Mare, acolo unde am şi înnoptat. Duminică dimineaţa, în jurul orei 7, am plecat către Vârf pe un vânt năprasnic. Am ales traseul dinspre Valea Rea… Au fost 4 ore de urcare şi 3 ore de coborâre. Am întâmpinat şi dificultăţi pentru că au fost câteva porţiuni expuse, cum ar fi traseul de creastă, între Vârful Vistea şi Vârful Moldoveanu. În plus, am avut parte de ceaţă, vânt şi gheaţă. Experienţa a fost una inedită, atât pentru mine, cât şi pentru cei patru prieteni ai mei alături de care am escaladat Vârful.

Nu a fost cea mai dificilă escaladă de până acum! Cred că cel mai greu a fost pe Piatra Craiului, pe traseul Spirlea, la lanţuri. Vremea mi-a dat cele mai multe bătăi de cap, este imposibil să o controlezi.’’, spune pentru ePiteşti Marius Daragiu.

Marius este tatăl lui Alex Daragiu, tânărul performer la judo şi şah pe care vi l-am prezentat în luna ianuarie a anului trecut: http://epitesti.ro/stiri/sport/un-baiat-de-toata-isprava-performer-la-judo-si-la-sah/. (Foto: Facebook Marius Daragiu Judoka)

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90