NOR CURIER 930X122

    sandu_si_dragomir

    Mircea şi Mitică sau despre un altfel de alegeri

    În perioada anilor 90, când democraţia noastră tânără ne făcea pe toţi să visăm frumos la un viitor luminos, ne bucuram încă şi de un fotbal de calitate. Aveam „Generaţia de Aur” care mergea la turnee finale cu regularitate, aveam chiar rezultate cu echipele de club în cupele europene (calificări în Liga Campionilor, primăveri europene, etc.). Pe atunci, totul părea bine şi Mircea Sandu era bun. Mai târziu, şi Mitică Dragomir. Cei doi au devenit sinonomi cu longevitatea în fruntea fotbalului românesc, părând de neclintit chiar dacă fotbalul nostru a ajuns jos, jos rău de tot.

    Acum, DNA-ul pune sechestru pe sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, din cauza scandalului cu dezafilierea Universităţii Craiova; echipele noastre clachează lamentabil în faţa unor adversari cu care altă dată spălam pe jos; Liga I pare o cloacă în care scandalurile, meciurile suspecte şi pariurile sunt la ele acasă; la butoane, aceiaşi Mircea Sandu şi Mitică Dragomir.

    Mircea şi Mitică, aceşti veritabili siamezi ai fotbalului românesc, nu pricep că trebuie să se dea la o parte nici când este evident că le-a trecut vremea. Că au avut meritele lor, le-or fi avut. Dar au şi vina şi greşelile lor pentru dezastrul de acum, iar pe astea nu şi le asumă. La succese, înainte, la eşecuri, tot înainte, căci alţii sunt de vină!

    Vă întrebaţi poate de ce scriu despre fotbal acum în loc să mă ocup de alegerile locale care bat la uşă. Simplu. Fiindcă există mari similitudini între una şi alta. Nu ne pricepem noi cel mai bine la politică şi la fotbal? Nu sunt şi în politică oameni care se cred de neînlocuit, orice boroboaţă ar face? Nu sunt şi în politică transferuri de la un partid la altul, fără să mai existe mândria de altă dată? Nu sunt şi în politică tartori asemeni lui Mircea şi Mitică, oameni care fac şi desfac şi orice ar fi cad tot în picioare?

    Să vedem acum, după acest nou scandal, cam câte vieţi au pisicile Mircea şi Mitică. Şi ce alegeri vor fi făcute la vârful fotbalului românesc, când va fi să se dea socoteală. Şi nu mă refer neapărat la persoane, ci la drumul de urmat. La fel ca şi în politică, ar trebui să fie un moment zero şi să se aleagă un traseu de urmat. Dacă nu, rămânem cantonaţi în eşec.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3