New Profesional Consult 930 x 122

MITING_FC_ARGES_1

Miting al suporterilor alb-violeți! Află ce-au scandat și ce le-a zis Pendiuc!

Timp de o oră și jumătate, între 18:30 și 20, sute de suporteri ai echipei FC Argeș au strigat lozinci în centrul Piteștiului pentru salvarea clubului.

Suporterii s-au adunat în Piața „Vasile Milea”, de unde au plecat în marș către Piața Primăriei. În fața sediului televiziunii Argeș TV și a cotidianului TOP, patronate de familia Penescu, protestatarii au scandat „Penescu la pușcărie!”. De altfel, Penescu, încă patron al clubului, a fost una dintre țintele suporterilor: „Familia Penescu ne-a făcut de râs/Ce-am fost și ce-am ajuns!”, iar pe două dintre bannerele afișate scria „Nu ești un PIC cam prost?” și „Urăsc familia Penescu”.

Suporterii au scandat numele marelui Dobrin, dar și pe cel al lui Constantin Stroe, vicepreședinte al „Automobile Dacia”, cerându-i acestuia să se implice, ca în anii 90, în finanțarea clubului alb-violet. „Avem nevoie de Stroe!”, scria pe un banner. I s-a cerut implicarea și președintelui Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu: „Vecine (n.r. – poreclă a lui Nicolescu, deloc măgulitoare pentru acesta), implică-te!”.

Odată ajunși în fața Primăriei, suporterii au scandat „Dacă Argeșu’ nu-l salvați/Mandatu’ nu-l terminați!”, „Să vină primarul!”, și „Unde e primarul?”. Iar Tudor Pendiuc a apărut din Primărie. „Primare, fă ceva și îndreaptă greșeala!”, i-au cerut susținătorii lui FC Argeș. În fața ochilor cu bannere pe care scria „Primare, iar ne minți?”, „Oraș european al sportului într-un oraș fără sport”, „Club cu tradiție/Vrem primar cu ambiție” și „Încă puțin și-o să murim/Nu vă e rușine de marele Dobrin?”, primarul Piteștiului li s-a adresat suporterilor printr-o portavoce primită de la liderul galeriei. „Avem încredere că nu lăsăm echipa să dispară! Dacă a fost posibil un leu pentru Ateneu, să realizăm și acum un fel de colectă pentru FC Argeș!”, a spus primarul, fără să sufle o vorbă despre vreo implicare financiară la club a Primăriei. Tudor Pendiuc a vorbit doar câteva minute, apoi a dialogat puțin, fără portavoce, cu unii suporteri mai critici cu el, după care a revenit în Primărie.

Mitingul și marșul s-au încheiat la ora 20. „Nu lăsați FC Argeș să moară!” și „FC Argeș merge înainte”, scria pe două bannere. Va trăi FC Argeș? Precizăm că la acțiune au participat și foste glorii ale echipei din Trivale și actuali jucători.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90