930×122 CAPRA 5

    adrian-m_fente

    Mutu nu are fente!

    Anunţat titular în meciul de diseară, cu Belarus (ora 21:30, în direct la TVR 1), fotbalistul piteştean Adrian Mutu este în concepţia lui Victor Piţurcă jucătorul pe care va reconstrui echipa naţională de fotbal. Selecţionerul este îngrijorat de faptul că tinerii jucători români pe care trebuie să se bazeze nu ştiu să fenteze! „Nici Mutu nu are multe fente, doar două-trei”!

    Victor Piţurcă, împreună cu directorul tehnic Mihail Marian, a alcătuit „Planul strategic pentru creşterea fotbalului românesc în perioada 2011-2014”. Acesta are opt puncte de bază şi este construit astfel încât să se schimbe din rădăcini sistemul de pregătire la nivelul copiilor şi juniorilor, pentru ca selecţia să fie făcută corect şi dintr-un număr cât mai mare de fotbalişti valoroşi. Îngrijorarea cea mare provine din faptul că fotbaliştii români nu prea ştiu să fenteze, şi propune ca juniorii să lucreze foarte mult la tehnică, chiar şi acasă, nu numai la antrenamente. Un alt criteriu de bază îl reprezintă sistemul de joc al echipelor naţionale, care va fi acelaşi de la cei mai mici juniori şi până la echipa naţională de seniori a României: 4-3-3.

    În acest sistem vor evolua tricolorii şi în penultimul meci din campania aproape ratată de calificare la Campionatul European din 2012. În partida cu Belarus, Adrian Mutu este anunţat titular, Piţurcă trecând peste diferendul pe care l-a avut cu fotbalistul piteştean al lui Cesena, în San Marino. Mutu are 32 de ani şi a promis că nu va mai avea derapaje la echipa naţională, fiindcă urmăreşte să depăşească recordul de goluri al lui Gheorghe Hagi. „Regele” a marcat 35 de goluri pentru România în 125 de meciuri, cu trei mai multe decât Adrian Mutu.

    Pe banca de rezerve vor lua loc alţi doi fotbalişti descoperiţi şi crescuţi la FC Argeş: Cristi Tănase (Steaua) şi Bogdan Stancu (Orduspor). După meciul de astă-seară, România va mai juca marţi în Albania. Dacă învinge în ambele partide, iar Bosnia scoate doar două puncte din meciurile cu Luxemburg şi Franţa, atunci naţionala tricoloră va trece pe locul 2 şi va juca barajul de calificare la EURO.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3