930 x122 grota rece

mutu_trist

Mutu, obligat să plătească 17 milioane clubului Chelsea

Pitesteanul Adrian Mutu are mari probleme financiare. Atacantul Cesenei va trebui să plătească peste 17 milioane de euro clubului Chelsea, deoarece a fost depistat pozitiv cu cocaină, în 2004, a decis un judecător federal de la Tribunalul Districtului de Sud din Florida. Mutu a încercat să ajungă la o înţelegere cu clubul Chelsea, dar englezii s-au ţinut tari pe poziţie iar acum piteşteanul este bun de plată.

Chelsea a cerut sechestru pe proprietăţile lui Mutu de la Miami la un tribunal din Florida, însă atacantul a făcut apel, apreciiind că renunţarea la proprietăţile din SUA reprezintă o încălcare a drepturilor sale. Judecătorul Federico Moreno a respins însă apelul lui Mutu, conform www.courthousenews.com.

„Curtea de arbitraj sportiv face legătura, în mod rezonabil, între decizie si prejudiciul produs, motivând că un club care plăteşte o sumă considerabilă unui alt club pentru a-şi asigura serviciile unui jucător ar putea suporta consecinţe financiare importante dacă jucatorul rupe contractul unilateral”, a motivat judecatorul Federico Moreno.

În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au semnat un contract de muncă pentru o perioadă de cinci ani. În 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat contractul, rezilierea având efect imediat. Fotbalistul, care consumase cocaină, a fost exclus din toate competiţiile sportive timp de şapte luni.

În mai 2006, Chelsea a făcut o plângere împotriva lui Adrian Mutu pentru a obţine despăgubiri pentru încălcarea contractului.

Sursa: Mediafax.ro

555×222 grota rece
570 X 90 POSADA 3