NOR CURIER 930X122

fc arges

NICOLAE DOBRIN AR FI ÎMPLINIT AZI 72 DE ANI

Nicolae Dobrin ar fi împlinit azi 72 de ani. Cel mai bun fotbalist român s-a născut în Pitești pe 26 august 1947.

Citiți și: Exclusiv. Noul stadion „Nicolae Dobrin”, anunțul care schimbă tot!

Descoperit de Leonte Ianovschi, a debutat în prima divizie a fotbalului românesc la doar 14 ani. Cu FC Argeș a câștigat de două ori titlul de campioană a României, în 1972 și 1979.

„Prințul din Trivale” a îmbrăcat tricoul echipei naționale de 48 de ori, marcând 6 goluri pentru România. Cu naționala s-a calificat la Campionatul Mondial din Mexic, din anul 1970. Din păcate, la Campionatul Mondial nu a evoluat niciun minut ca urmare a unui conflict cu antrenorul de atunci al naționalei, Angelo Niculescu.

Citiți și: Eveniment de excepție la Pitești Arena!

L-a dorit până și Real Madrid, dar transferul nu a putut fi perfectat din cauza restricțiilor din timpul regimului comunist și fiindcă pentru Nicolae Dobrin „acasă” a însemnat întotdeauna FC Argeș.

Cetățean de onoare al orașului, „Gâscanul” a murit în Pitești, pe 26 octombrie 2007, răpus de un cancer la plămâni. Post-mortem, președintele țării l-a decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere și admirație pentru formidabila lui carieră de fotbalist.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90