NOR CURIER 930X122

deces

NU TE VOM UITA NICIODATĂ!

Astăzi s-au împlinit 9 ani de la moartea inegalabilului Nicolae Dobrin. Cel supranumit „Prințul din Trivale” sau „Gâscanul” a murit pe 26 octombrie 2007 în urma unui cancer la plămâni.

Citiți și: Sfârșit tragic! Munții au mai făcut o victimă

Președintele țării l-a decorat post-mortem cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere și admirație pentru excepționala lui carieră sportivă.

Cel mai bun fotbalist român s-a născut în Pitești pe 26 august 1947. Descoperit de Leonte Ianovschi, a debutat în prima divizie a fotbalului românesc la doar 14 ani. Cu FC Argeș a câștigat de două ori titlul de campioană a României, în 1972 și 1979. „Prințul din Trivale” a îmbrăcat tricoul echipei naționale de 48 de ori, marcând 6 goluri pentru România. Cu naționala s-a calificat la Campionatul Mondial din Mexic, din anul 1970. Din păcate, nu a evoluat niciun minut din cauza unui conflict cu antrenorul Angelo Niculescu.

Citiți și: Breaking News! Este doliu! A murit unul dintre cei mai valoroși români

L-a dorit până și Real Madrid, dar transferul nu a putut fi perfectat din cauza restricțiilor politice din timpul regimului comunist și fiindcă pentru Nicolae Dobrin „acasă” a însemnat întotdeauna FC Argeș.

Nicolae Dobrin era cetățean de onoare al Piteștiului. (Video: YouTube)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90