930×122 POSADA 5

bratianu

O ELEVĂ DE LA „BRĂTIANU” PRACTICĂ KICKBOXING

Kickboxing-ul este un tip de arte marţiale în care se folosesc lovituri cu mâinile şi picioarele. Este un sport practicat în special de bărbaţi, însă Ioana Diana Catargiu dovedeşte că şi o femeie se poate descurca cu brio în acest sport. Are 18 ani, este elevă la Colegiul Naţional ,,I.C. Brătianu’’ din Piteşti şi activează la Clubul Sportiv Fudoshin.

Citiți și: Fetele de la “Brătianu” încing atmosfera la Sala Sporturilor!

,,Fac sport încă de mică. Am început cu dans, am continuat cu handbal şi karate, iar într-un final m-am oprit la kickboxing. Ceea ce nu mi-a plăcut la karate a fost faptul că nu erau permise loviturile la cap cu pumnii.

Sportul pe care îl practic acum este unul cât se poate de dur. Mi s-a întâmplat de nenumărate ori să mă accidentez, însă nu am luat niciodată în calcul posibilitatea să renunț. Sunt privită din altă perspectivă, aceea de sportiv, de om disciplinat şi bine organizat. Oamenii sunt încântaţi când văd femei într-un sport masculin şi asta le ridică stima şi respectul faţă de ele. În plus, sunt pregătită să mă apar în orice situaţie periculoasă.

Citiți și: Directorii rămân pe loc la “Brătianu” și ”Zinca”

De-a lungul timpului am avut ocazia şi să particip la numeroase competiţii. Printre cele mai importante trofee obţinute se numără Cupa Tiger Security-Bucureşti, Cupa King Auto-Bucureşti, Cupa Rude Boys-Bistriţa şi Cupa Fudoshin-Piteşti. M-am antrenat mult pentru a obţine aceste premii, iar acum mă antrenez şi mai mult. În fiecare weekend am antrenamente la clubul sportiv, iar în cursul săptămânii mă antrenez în regimul impus pentru Academia de Poliţie din Bucureşti, acolo unde îmi doresc să studiez.’’, ne spune Diana.

Îi place să și deseneze, să cânte, să scrie, să înoate şi chiar să… gătească, asta deşi, după cum ne mărturisește, la cea mai recentă „experienţă” de acest gen a fost pe punctul să incendieze apartamentul. Cel mai mare vis al ei este să reușească să treacă cu bine de admiterea la Academia de Poliţie şi să ajungă să lucreze în Serviciul Român de Informaţii. (Foto: Facebook Diana Ioana Catargiu)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90