NOR CURIER 930X122

Alex_Ferguson

Pe cine a vrut Sir Alex Ferguson să ia de la FC Argeş?

Cel mai titrat antrenor de club din lume, Sir Alex Ferguson, a făcut ieri o declaraţie şocantă, în conferinţa de presă dinaintea meciului pe care Manchester United îl va susţine în Liga Campionilor, contra Oţelului. Scoţianul a spus că în cariera sa a fost atras de un singur jucător român, acum mai bine de 25 de ani. Pe vremea aceea, Alex Ferguson a jucat contra lui FC Argeş, când antrena pe FC Aberdeen!

Acum două săptămâni, la Bucureşti, Sir Alex Ferguson spusese că a vrut odată să transfere un fotbalist român, dar nu era vorba de Hagi. Zgândărit de jurnaliştii români, înaintea returului din Liga Campionilor dintre Manchester şi Oţelul, scoţianul care se află pe banca lui United de 25 de ani, a mai căutat prin cotloanele memoriei, dar nu a găsit mare lucru. „Acum 25-30 de ani, la Aberdeen, am vrut să iau un jucător de la Dinamo care era foarte talentat, era foarte dificil să joci împotriva lor”, a spus Sir Alex, greşind puţin: în sezonul 1981-1982, Aberdeen a jucat contra Argeşului, nu a lui Dinamo.

Nu e vorba de Dobrin
Întrebarea este: Cine e jucătorul care l-a impresionat atât de tare pe Sir Alex Ferguson, încât şi-a dorit să-l cumpere? Prima opţiune, când vorbeşti de un fotbalist foarte talentat, care a jucat la FC Argeş, este Nicolae Dobrin. Şi, totuşi, Dobrin nu a evoluat contra lui Aberdeen! Ultima apariţie a geniului din Trivale în cupele europene, în acea perioadă, a fost când FC Argeş a fost eliminată în turul al doilea al Cupei Campionilor Europeni, sezonul 1979-1980, de către Nottingham Forrest.

Poate fi Radu II?
În Cupa UEFA, în 1981, FC Argeş era într-un proces amplu de întinerire a lotului, după cel de-al doilea titlu obţinut în 1979. În echipă îşi făcuseră apariţia Ariciu, Tulpan, Badea, Ignat, Eduard, Kallo, Sigmirean sau Băluţă. Experienţa era asigurată de linia de fund, formată din veteranii Stancu, Cârstea, Moiceanu, M. Zamfir, chiar şi Bărbulescu, aşa că opţiunile se restrâng spre Marin Radu II, golgheterul all-time al lui FC Argeş! Iată care au fost echipele care au dat piept cu Aberdeenul lui Sir Alex Ferguson, acum 30 de ani:

21 octombrie 1981
FC Aberdeen – FC Argeş 3-0 (3-0)
FC ARGEŞ: Ariciu (46 Cristian) – M. Zamfir, Stancu, Cârstea, Tulpan – Kallo, Bărbulescu (68 Moiceanu), Ignat – Turcu, Radu II, Băluţă.

4 noiembrie 1981
FC Argeş – FC Aberdeen 2-2 (2-0)
FC ARGEŞ: Cristian – Bărbulescu, Stancu, Cârstea, Eduard – Kallo, Badea, Ignat, Băluţă (61 Nica) – Radu II, Turcu (68 Moiceanu).

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90