930×122 CAPRA 5

penescu_cool

Penescu a cerut inapoi banii dati mita :)

Pitesti. 07 mai. 2010.
Stenogramele DNA arata ca din cei 21.000 de dolari primiti pentru a ajuta echipa FC Arges in partida cu Steaua din 2009, arbitrul Ionica Serea a pastrat doar 5.000. Restul din suma au fost restituiti patronului din Trivale, care nemultumit ca FC Arges nu a castigat si-a cerut banii de mita inapoi.

Ca si in primul dosar de coruptie din arbitraj, procurorii se bazeaza foarte mult pe declaratia martorului-cheie Mihai Ianovschi. Acesta este omul care “a dat tot din casa”, explicand cu lux de amanunte procurorilor mecanizmele prin care Penescu ajungea sa corupa brigazile de arbitrii pentru a o ajuta pe FC Arges. Dupa ce afla numele arbitrului ce urma sa fie delegat la centru, Penescu se arata dispus sa plateasca acestora o suma de pana la 25.000 de euro sau dolari pentru un arbitraj favorabil.
Lista lui Penescu
arbitru Sorin Corpodean – 15.000$
arbitru Aurelian Bogaciu – 5.000$
arbitru Lucian Dan – 5.000$
arbitru Ionica Serea – 5.000$
asistent Marcel Savaniu – 3.000$
asistent Sorin Caia – 2.000$
observator Marcel Lica – 2.000$
arbitru Marius Martis – intermediar
Conform stenogramelor DNA, pe 17 martie 2009, Cornel Penescu i-a solicitat intr-o convorbire telefonica lui Gheorghe Constantin, fostul sef al CCA, sa-l delege la partida FC Arges – Steaua pe Ionica Serea, arbitru agreat de patronul pitestenilor. Dupa ce a aflat ca Serea va fi delegat, Penescu il trimite pe Liviu Facaleata la Focsani sa se vada cu centralul partidei si in aceeasi zi, Facaleata achizitioneaza de la o casa de schimb valutar suma de 21.000 de dolari. Pe 18 martie, Facaleata s-a intalnit in casa lui Martis din Focsani cu Serea, caruia i-a inmanat mita de 21.000 de dolari. Apoi, conform stenogramelor DNA, Facaleata l-a sunat pe Penescu spre a-i transmite ca totul e rezolvat.
-Facaleata: E OK!
-Penescu: Venii?
-Facaleata: Normal, am vorbit clar, numai ca „astia” au ramas acolo, la acesta. Tot ce am vorbit, am zis tot. E pro! E speriat un pic. Ii zisei sa aiba grija, sa nu… Stii de ce!
Stenogramele mai arata ca Penescu a incercat sa mituiasca si asistentii Ionel Popa si Zoltan Szekely, insa acestia au refuzat oferta.
Pe 20 martie, FC Arges termina la egalitate, 2-2, meciul cu Steaua, acasa. Nemultumit de rezultatul intalnirii, Cornel Penescu i-a ordonat lui Facaleata sa-i ceara lui Serea banii inapoi. Asa se face ce pe 27 martie, Martis se intalneste cu Facaleata la un hotel din Bucuresti si ii returneaza acestuia suma de 16.000 de dolari. Restul de 5.000 au ramas totusi lui Serea pentru cele trei catonase galbene acordate stelistilor.
Dosarul in care Serea si Martis au fost retinuti este al 5-lea caz in care Cornel Penescu este inculpat. Finantatorul FC Arges este acuzat ca ar fi dat mita nu doar arbitrilor si oficialilor FRF, ci si primarului Craiovei, Antonie Solomon, directorului Garzii Financiare Arges, Aurel Stoian, comisarilor Liviu Mirtoiu si Iulian Popescu si inspectorului teritorial de munca Florian Anghelina.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3