New Profesional Consult 930 x 122

    Ioana_Al_Popa

    Piteştiul a cucerit 48 de medalii la naţionalele de înot de la Hunedoara

    Ieri seară s-au terminat întrecerile Campionatului naţional de înot în bazin de 25 de metri, de la Hunedoara, rezervate seniorilor şi juniorilor. Dacă la jumătatea competiţiei, cele două cluburi piteştene prezente, CSM şi LPS-CSU, câştigaseră 23 de medalii, în ultimele două zile au mai fost cucerite alte 25 de medalii. Interesant este că cele 48 de medalii (12 de aur, 19 de argint şi 17 de bronz) au fost împărţite în mod egal între cele două grupări piteştene: 24 de medalii pentru CSM şi tot 24 pentru LPS-CSU! Performera a fost Ioana Alexandra Popa (foto), câştigătoare a 7 medalii de aur şi una de bronz!

    Obiectiv realizat pentru înotătorii de la CSM Piteşti şi LPS-CSU Piteşti la naţionalele de seniori şi juniori de la Hunedoara: aceşti au cucerit cât de multe medalii s-a putut! Dacă sportivii de la LPS au punctat foarte mult la seniori, beneficiind de o echipă experimentată, formată din Ioana Alexandra Popa, Alexandra Dobrin sau Cristina Tătar, copiii de la CSM au răspuns prin rezultate foarte bune şi medalii obţinute la juniori. Cele două cluburi şi-au împărţit cele 48 de medalii: 24 pentru CSM (7 la seniori şi 17 la juniori) şi tot 24 pentru LPS-CSU (20 la seniori şi 4 la juniori).

    Ioana Alexandra Popa – 6 medalii de aur
    LPS-CSU Piteşti a adunat, pe parcursul celor patru zile de concurs, 24 de medalii, dintre care 20 la seniori (7 aur, 6 argint, 7 bronz) şi 4 la juniori (1 aur, 1 argint, 2 bronz). Vârful de lance al clubului a fost Ioana Alexandra Popa, cea care a cucerit şase medalii de aur individuale, dar a contribuit şi la câştigarea unui titlu de echipă, LPS câştigând finala probei de ştafetă feminină 4×50 metri mixt. Sportiva care se pregăteşte la University of Alabama a fost, indiscutabil, vedeta competiţiei, alături de ex-piteşteanca Ionela Cozma, cea care a bătut-o pe unde a prins-o pe mult mai galonata ei adversară Camelia Potec.

    Aur (seniori): Ioana Alexandra Popa (6 medalii), ştafeta feminină 4×50 metri mixt (Popa, Dumitru, Dobrin, Tătar)
    Argint (seniori): Cristina Tătar (3 medalii), Alexandra Dobrin (2 medalii), ştafeta feminină 4×50 metri liber (Popa, Dobrin, Dumitru, Tătar)
    Bronz (seniori): Alexandra Dobrin (2 medalii), Cristina Tătar (2 medalii), Ioana Alexandra Popa (1 medalie), ştafeta masculină 4×50 metri liber (Matei, Popa, Ioniţă, Tătar), ştafeta masculină 4×50 metri mixt (Tătar, Ioniţă, Popa, Gheorghe)
    Aur (juniori): Răzvan Duţă (1 medalie)
    Argint (juniori): Răzvan Duţă (1 medalie)
    Bronz (juniori): Andreea Dumitru (1 medalie), ştafeta masculină 4×50 metri liber (Duţă, Constantin, Drăghici, Gheorghe).

    CSM, medalii la seniori cu juniorii
    Deşi a prezentat o echipă formată strict din juniori de mare perspectivă, Clubul Sportiv Municipal a reuşit să câştige 7 medalii la seniori! Performanţa este cu atât mai mare, cu cât la Hunedoara nu s-a înotat în bazin cu opt culoare, ci cu doar şase culoare, astfel că bătălia pentru intrarea în finală a fost crâncenă, s-a dat pentru mai puţine locuri decât de obicei. CSM a strâns 24 de medalii, dintre care 7 la seniori (1 de argint şi 6 de bronz) şi 17 la juniori (4 aur, 11 argint, 2 bronz). Alexandra Ciorobea şi Laurenţiu Barbu au punctat cel mai mult, dar de lăudat este şi Răzvan Tudosie, care în finala mare la 50 metri bras a terminat al doilea, înaintea unui medaliat european, Dragoş Agache!

    Argint (seniori): Răzvan Tudosie (1 medalie)
    Bronz (seniori): Alexandra Ciorobea (4 medalii), Răzvan Tudosie (1 medalie), Laurenţiu Barbu (1 medalie)
    Aur (juniori): Laurenţiu Barbu (3 medalii), Alexandra Ciorobea (1 medalie)
    Argint (juniori): Alexandra Ciorobea (4 medalii), Izabella Răduţă (4 medalii), Alexa Bogdăneci (1 medalie), ştafeta feminină 4×50 metri liber (Bogdăneci, Prioteasa, Răduţă, Ciorobea), ştafeta feminină 4×50 metri liber (Răduţă, Ciorobea, Bogdăneci, Prioteasa)
    Bronz (juniori): Ana Maria Prioteasa (1 medalie), Alexa Bogdăneci (1 medalie).

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3