930 x122 grota rece

    Vali_Porcisteanu_Iasi

    Porcişteanu a terminat pe 4 la Iaşi! Va deveni campion la Bacău

    Pilotul piteştean Vali Porcişteanu a ratat ocazia de a deveni, în premieră, campion naţional cu o etapă înainte de terminarea sezonului, clasându-se al patrulea în ierarhia generală a Raliului Iaşiului. Între el şi Bogdan Marişca a rămas o diferenţă de 20,5 puncte, ceea ce înseamnă că în ultima etapă, la Bacău, Porcişteanu are nevoie de minim locul 7 în clasament, pentru a fi sigur 100% de titlu!

    Echipajul Valentin Porcişteanu – Dan Dobre, de la echipa piteşteană Fair Play Rally Team, avea nevoie de o clasare deasupra principalului contracandidat la câştigarea titlului, Bogdan Marişca. Experimentatul pilot clujean a realizat că numai fiind foarte agresiv poate să rămână în cursă, astfel că a câştigat lejer primele două probe speciale. Porcişteanu nu s-a lăsat mai prejos, şi a contraatacat violent pe următoarele două PS-uri, pe care şi le-a adjudecat cu o mare diferenţă de secunde. La stabilirea clasamentului provizoriu, surpriză! S-a constatat că piteşteanul a furat startul, aşa că acesta a fost penalizat. După „superspeciala” de la sfârşitul zilei, Gergo Szabo s-a instalat pe primul loc, Marişca fiind al doilea, iar Porcişteanu al treilea.

    Sâmbătă, înaintea ultimelor patru probe speciale, piteşteanul şi-a făcut o strategie nouă: merge tare, dar nu forţează. Planul i-a ieşit în PS 6 şi PS 7 (câştigate de Szabo) şi, beneficiind de unele probleme ale lui Marişca, a trecut pe locul 2 în clasamentul provizoriu al Raliului Iaşiului. Din nefericire pentru Porcişteanu, în penultima probă specială a făcut o pană şi a pierdut aproape 3 minute, retrogradând până pe locul 4! Loc pe care-l va păstra şi după ultima probă specială, în ciuda faptului că a recuperat mai bine de un minut şi 20 de secunde faţă de Bogdan Marişca, cu tot cu problemele de la cutia de viteze.

    Până la urmă, pilotul de pe Mitsubishi Lancer EVO 9 a trebuit să se mulţumească cu locul 4 şi rămâne să se concentreze pentru ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, cea de la Bacău, unde trebuie să termine chiar şi pe locul 7, pentru a fi sigur de câştigarea titlului.

    Clasament Raliul Iaşiului
    1. Gergo Szabo       Mitsubishi Lancer EVO X
    2. Bogdan Marişca  Mitsubishi Lancer EVO 9
    3. Dan Gârtofan      Subaru STI
    4. Vali Porcişteanu  Mitsubishi Lancer EVO 9
    5. Romulus Preda    Mitsubishi Lancer EVO 9

    Clasament general (înaintea etapei de la Bacău)
    1. Vali Porcişteanu   115 puncte
    2. Bogdan Marişca     94,5 puncte
    3. Dan Gârtofan         79 puncte
    4. Marco Tempestini   58 puncte
    5. Gergo Szabo         57,5 puncte

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90