pizzeria sapori  930 122

Porcisteanu_Bacau

Porcişteanu e campion după prima zi a Raliului Bacăului – e pe locul 6!

Dacă Raliul Moldovei Comfert Bacău s-ar fi terminat după doar o singură zi, cea de vineri, pilotul piteştean Vali Porcişteanu ar fi campion naţional! Asta deoarece este clasat momentan pe locul 6, ceea ce-i asigură destule puncte pentru a nu fi depăşit în clasament de Bogdan Marişca. Însă, Raliul continuă şi sâmbătă, şi tot ce trebuie să facă Porcişteanu e să nu iasă în decor, pentru a-şi pune cununa cu lauri la sfârşitul zilei.

Prudent pe PS1
Aşa cum a promis încă din preziua Raliului Moldovei, Vali Porcişteanu a plecat modest, fără a risca nimic. La adăpostul a 20,5 puncte faţă de Bogdan Marişca, înaintea ultimei etape a Campionatului Naţional de Raliuri, Porcişteanu are nevoie de minim locul 7 pentru a ieşi în premieră campion naţional. În ciuda faptului că traseul primei probe speciale a fost foarte alunecos, Marişca a pornit ca din tun! Pe PS1, pilotul clujean a pus o diferenţă de 21,6 secunde între el şi Vali Porcişteanu, dar nu secundele contează în această ultimă luptă, ci locurile. Iar piteşteanul a venit pe 6, după Marişca, Tempestini, Ungur, Szabo şi Gârtofan. „Am mers încet, trebuie să ne menţinem poziţia. E un traseu alunecos, nu riscăm nimic”, a declarat Vali Porcişteanu după prima probă specială.

Mai îndrăzneţ pe PS2 şi PS3
Pilot exclusiv de viteză, Vali Porcişteanu s-a abţinut cu greu să nu apase la maxim pedala acceleraţiei pe traseul de viteză al Probei Speciale 2, şi ea la fel de alunecoasă.  Piteşteanul a terminat tot al şaselea, câştigător fiind de data aceasta Gero Szabo. În clasamentul provizoriu al Raliului Moldovei, Marişca a mai adăugat încă 13,9 secunde. Cam la fel au decurs lucrurile şi pe „Superspecială”, a treia etapă a Raliului: Szabo a fost primul, Marişca al treilea şi Porcişteanu al cincilea. La sfârşitul zilei, de pe poziţia a şasea şi la 37,2 secunde în urma lui Bogdan Marişca, pilotul piteştean a declarat: „Am exagerat cu prudenţa în unele locuri şi am mers puţin prea lent, pe cartea conservării. Sâmbătă vreau să creştem puţin ritmul, însă nu ne interesează victoria, ci dorim să ne adjudecăm titlul”.

Zi grea, cu 10 probe speciale!
Dacă prima zi a fost de acomodare, cu doar trei probe speciale, a doua zi a Raliului Moldovei va fi „criminală”! Startul se va da la ora 8 dimineaţa şi se va concura până aproape de lăsarea serii, piloţii având de alergat pe nu mai puţin de 10 probe speciale, una mai grea decât cealaltă! În aceste condiţii, Valiu Porcişteanu va trebui să îmbine viteza cu protejarea maşinii, pentru a nu avea surprize.

555×222 grota rece
eurial 570×90