930 x122 grota rece

CAMPANIE_SPORTIVA_PREFECT_1

Prefectul s-a jucat cu mingea. De handbal! VEZI GALERIE FOTO!

Astăzi a debutat competiția sportivă destinată elevilor din școlile și liceele din Argeș care are loc sub sloganul “Intră în joc, câștigă-ți sănătatea!”.

CAMPANIE_SPORTIVA_PREFECT_2Pentru că inițiativa îi aparține, cel care a dat startul a fost prefectul județului, Cristian Soare, prezent în cursul dimineții la sala de sport a școlii gimnaziale “Vintilă Brătianu” din Ștefănești, oraș de lângă Pitești. Alături de el s-au aflat și senatorul Ion Popa, deputatul Andrei Gerea, inspectorul școlar general al județului, Florin Gardin, adjunctul acestuia, Dumitru Tudosoiu, directorul adjunct de la Sport și Tineret, Adrian Bughiu, și Constantin Polexe, vicepreședinte al Consiliului Județean.

CAMPANIE_SPORTIVA_PREFECT_3Amintim că, la inițiativa prefectului, începând de astăzi în toate week-end-urile până pe 3 noiembrie în școlile și liceele din județ vor avea loc competiții de handbal, volei și baschet. Sunt înscrise 285 de echipe din 170 de unități de învățământ preuniversitar, după cum urmează: 195 de echipe pentru handbal, 29 pentru volei și 61 pentru baschet. În week-end-ul acesta se desfășoară jocurile de handbal, la care participă 157 de echipe, fete și băieți. În „Daciada” prefectului Cristian Soare sunt incluse 26 de localități (municipii, orașe și comune).

Această campanie sportivă se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Școlar și Direcția pentru Sport și Tineret și are câteva obiective, printre care se numără înființarea în fiecare unitate preuniversitară din județ a unei asociații sportive, revigorarea sporturilor de echipă în școli și licee, reducerea numărului de elevi cu scutiri medicale şi a absenteismului la orele de educaţie fizică și sport, prevenirea obezităţii la adolescenţi și favorizarea prin sport a socializării între elevi.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3