EcoMoto 930×122

Volei_cu_Cluj

Prima victorie pentru voleibalistele piteştence

SCM CSU Argeş Volei a repurtat prima victorie în campionat, ieri seară, în sala de sport a Facultăţii. Piteştencele au învins pe „U” Cluj, în etapa a doua a Diviziei A. Partida a fost dramatică, elevele Nicoletei Iatan întorcând scorul de la 0-1, pentru a câştiga în tie-break, cu 3-2.

La primul meci pe teren propriu de la revenirea în Divizia A, nou-promovata SCM CSU Argeş Volei a fost susţinută de circa 150 de spectatori, curioşi să vadă şi cum arată noua sală de sport a Facultăţii de Educaţie Fizică, din cadrul Universităţii. Antrenorii Nicoleta Iatan şi Mugur Niculescu nu au putut s-o folosească în acest meci şi pe Anca Martin, noua achiziţie, fiindcă este uşor accidentată, aşa că au început cu sextetul de bază, format din Bălănescu, Pătrana, Rogojan, Vâlcu, Paşca şi Ilina, iar pe parcurs au mai intrat Vlad (libero), Păun, Teodorescu şi Niţă.

Tracul debutului pe parchetul sălii proprii s-a resimţit pentru formaţia gazdă, care a pierdut primul set la mare luptă: 22-25. Încurajate de public, voleibalistele piteştence s-au dezlănuţuit în următoarele două seturi, pe care şi le-au adjudecat foarte lejer: 25-12 şi 25-13, şi se părea că finalul meciului este aproape. Numai că oaspetele au o revenire de orgoliu în setul patru, pe care îl câştigă la fel de dramatic precum primul: 23-25!

Noul sistem de punctare e parşiv
Concentrate la maxim, elevele lui Iatan şi Niculescu joacă foarte bine în tie-break, iau o diferenţă confortabilă încă de la începutul setului şi încheie meciul cu un 15-8 fără replică. Din păcate, victoria obţinută în faţa Universităţii Cluj nu a adus punctaj maxim pentru SCM CSU Argeş Volei, deoarece începând cu acest sezon, Federaţia a schimbat sistemul de punctaj. În loc de 3 puncte, pentru succesul cu 3-2 piteştencele au primit în clasament doar 2 puncte, unul fiind câştigat de ardelence. De altfel, deşi au două meciuri pierdute în primele două etape (ambele cu 3-2), clujencele se află mai sus în clasament decât argeşencele, care au o victoria cu 3-2 şi o înfrângere cu 3-0 (pentru care nu au primit niciun punct)! Acest lucru a fost remarcat la final şi de antrenoarea Nicoleta Iatan, care a declarat: “Punctul pierdut de noi contează foarte mult. Mă aşteptam la o victorie cu 3-0 sau 3-1. Am început greu şi am căzut în setul 4. Pentru mine pauza competiţională este binevenită. Noi nu suntem o echipă omogenă. Erorile individuale au contat mult în stabilirea rezultatului  final, am avut o recepţie greşită a baloanelor. Fetele au încercat să revină după ce au fost conduse, au reuşit şi au arătat că fac faţă jocului sub presiune. Publicul a fost extraordinar, spectatorii au încurajat echipa şi le mulţumesc pentru că au venit la sală”.
Foto: Felix Cuceanu

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90