NOR CURIER 930X122

    cristi_tanase_grecia

    „Dodel” Tănase a marcat în victoria României, 3-1 cu Grecia

    Austria îi prieşte fotbalistului plecat de la FC Argeş! Cristi Tănase a marcat al doilea său gol la echipa naţională a României într-un alt meci disputat în Austria, după ce în urmă cu doi ani şi jumătate înscria la Klagenfurt. România a învins Grecia cu 3-1 după un joc foarte bun prestat de tricolori. Golurile au fost înscrise de Torje, Tănase şi Chipciu, respectiv Karagounis.

    După doi ani de umilinţe, echipa naţională a României a dat semne că poate să se trezească din letargie. Meciul amical cu Grecia a demonstrat că tricolorii au suficiente resurse, doar reconstrucţia trebuie făcută cu atenţie. Cu fotbalişti tineri, precum piteştenii Tănase şi Stancu, cu Torje, Papp, Ştefan Radu şi alţii, Victor Piţurcă poate să califice din nou naţionala la un turneu final. România a practicat un fotbal consistent, modern, în forţă, e adevărat, în faţa unei selecţionate mult mai valoroase, calificată la EURO, dar fără nicio motivaţie.

    Cel mai bun fotbalist român la ora actuală, Gabi Torje, a deschis scorul după un sfert de oră de joc, după care grecii au egalat printr-o execuţie de efect a veteranului Karagounis. În repriza a doua, a existat o singură echipă pe teren: România. Cristi Tănase a readus naţionala în avantaj printr-un şut perfect, „specialitatea casei”, iar Chipciu a profitat de o triplă gafă a apărării şi a făcut 3-1. Scorul putea fi mult mai drastic, dar Stancu, Papp, Niculae sau Torje au mai ratat şi alte ocazii importante.

    România încheie anul 2011 la fel ca şi pe cel precedent (1-1 cu Italia): cu un joc foarte bun şi cu speranţe într-un viitor mai bun. În 2012 vor începe preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia 2014, acolo unde tricolorii îi vor avea ca adversari pe Olanda, Turcia, Ungaria, Estonia şi Andorra.

    România – Grecia 3-1 (1-1)
    Torje (17), C. Tănase (61), Chipciu (81) – Karagounis (34)
    ROMÂNIA: Bălgrădean – Papp, Goian, Găman (63 Chiricheş), Şt. Radu – Torje, I. Neagu (86 N. Grigore), Pintilii (46 Lazăr), C. Tănase (67 Chipciu) – Mazilu (46 M. Niculae), B. Stancu (78 Cociş). Antrenor: Victor Piţurcă.
    GRECIA: Kapino – Maniatis, Papastathopoulos (46 Papadopoulos), Malezas, Giannoulis – Makos (46 Fotakis), Karagounis, Tziolis (77 Salpingidis) – Kone (65 Theodoridis), Liberopoulos (46 Mitroglou), Charisteas (46 Samaras). Antrenor: Fernando Santos.
    Arbitru: Tomas Gangl (Austria)
    Cartonaşe galbene: Neagu, Chiricheş – Tziolis

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90