Donaris 930 x 122

Tudor_Costescu1

„Piteştenii vor vedea un baschet de calitate”

Tudor Costescu, antrenorul şcolit la multipla campioană europeană Barcelona, face o promisiune interesantă suporterilor echipei masculine de baschet BCM U Piteşti, înainte de startul sezonului, programat în acest week-end. Costescu spune că spectatorii din Sala Trivale vor vedea un baschet de calitate, practicat de o echipă puternică, cu destul de multe individualităţi. Este o promisiune făcută celor care au trăit în 2000 câştigarea titlului naţional, iar şapte ani mai târziu, o finală tensionată contra celor de la Asesoft Ploieşti.

Într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului, www.scmpitesti.ro, Tudor Costescu vorbeşte despre perioada de pregătire ce s-a încheiat cu adjudecarea trofeului „Cupa Municipiului”, după victoria concludentă în faţa formaţiei din Ploieşti, despre lot şi despre obiectivul din noul sezon.

„Vrem o clasare mai bună”

Cum a fost perioada de pregătire, inclusiv meciurile amicale?
– Am parcurs o perioadă lungă, intensă, care a avut multe părţi bune şi care sperăm să reprezinte baza de pornire pentru întreg campionatul. Am întâlnit adversari de valori şi pregătiri variate care, indiferent de nume, ne-au oferit provocări diferite şi care ne-au făcut să înţelegem punctele noastre slabe şi tari.

Au plecat jucători importanţi. Cum s-au integrat cei noi?
– Nu sunt probleme de adaptare la jucătorii noi, unii au reuşit să se integreze mai rapid, alţii au avut nevoie de mai mult timp. Totuşi, nu cred că suntem încă la nivelul de coeziune şi omogenitate dorită, dar cred că în timpul avut încă la dispoziţie, o să reuşim să reglăm toate lipsurile.

Mulţumit de modul cum a decurs turneul de la Piteşti?
– În mare parte sunt mulţumit. Aşa cum am zis, mai e de lucru, jucătorii nou veniţi trebuie să se manifeste la potenţial maxim indiferent de zi, adversar sau arbitru. Jocul nostru este în creştere de la meci la meci, în mod special în faza ofensivă şi sper că odată cu venirea meciurilor oficiale toţi jucătorii să crească gradul de determinare pentru faza defensivă.

Ce obiectiv are echipa în noul sezon?
– Obiectivul echipei de anul acesta este depăşirea performanţelor de anul trecut, adică o clasare mai bună la finalul sezonului regulat, care să ne dea speranţe pentru abordarea jocurilor din play-off.

Cum crezi că va fi campionatul 2011-2012?
– Încă nu îmi dau seama de valoarea reală a echipelor, dar pot spune cu siguranţă că niciun meci nu va fi câştigat dinainte de a începe. Cred că în clasamentul final diferenţele între primele 11-12 locuri vor fi făcute de 3-4 puncte sau de coşaveraj, deci un campionat extrem de strâns.

Care sunt punctele forte ale echipei noastre?
– Îmi doresc să fim puternici individual şi ca echipă în apărare şi de aici decurg uşor celelalte aspecte ale jocului. De asemenea, experienţa unor Velickovic, Stefanovic, Vujacic sau Kazarnovski în campionatul românesc sau în jocuri cu miză să fie un avantaj pentru noi.

Speri că iubitorii baschetului din Piteşti vor fi mult mai aproape de echipă?
– Absolut! Cred că ei au fost parte a succeselor noastre de anul trecut şi îmi doresc să fie alături de noi încă de la meciurile din Cupa României. Îi asigur că vor vedea un baschet de calitate şi o echipă care le va răsplăti toate aşteptările.

Sezonul începe cu meciul din Cupa României. Cum apreciezi că o să decurgă cel de la Sibiu?
– La Sibiu a fost întotdeauna greu de câştigat, indiferent de echipă sau competiţie, însă noi încercăm anul acesta să ne apropiem calificarea în faza următoare încă din primul joc. Nu va fi uşor, dar ne pregătim cât putem de bine.

Poţi conta pe toţi jucătorii la început de sezon competiţional?
– La acest moment Calotă şi-a revenit şi se va antrena normal săptămâna asta. Să sperăm că nu apar alte probleme.

În lot sunt şi câţiva tineri talentaţi. Ce aşteptări ai de la aceştia?
– Aştept să confirme încrederea pe care le-o ofer şi sprijinul de care se bucură din partea jucătorilor experimentaţi. Până acum au confirmat în mare măsură, dar sunt lucruri pe care vor trebui să le schimbe şi să înţeleagă să o facă în interesul lor şi al binelui echipei.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90