New Profesional Consult 930 x 122

    mihai_radut

    Radut de la Curtea de Arges, surpriza lui Lucescu!

    Pitesti. 22 mai. 2010.
    Titularizarea lui Mihai Radut, mijlocasul de 20 de ani de la International Curtea de Arges, pentru cele trei amicale ale nationalei Tricolorilor, a produs o mare surpriza, tanarul facand pasul spre prima reprezentativa dupa doar un sezon in Liga I.

    Dupa ce in 2007 a ajuns la Academia lui Sporting Lisabona, unde primea lunar un salariu de 2.000 de euro, Radut a preferat sa revina in tara si sa joace la International. Motivul pentru care nu a mai vrut sa ramina in Portugalia l-a reprezentat faptul ca antrenorul Paulo Bento l-a retras fundas dreapta, iar tanarul fotbalist dorea sa joace pe postul lui, cel de mijlocas.
    Mihai Radut, elevul lui Ionut Badea, antrenorul care i-a acordat incredera sa si l-a propulsat in prima echipa, a trecut prin doua cumpene in ultimele 6 luni. In noiembrie a suferit o fractura deasupra pometelui dupa o ciocnire dura in meciul cu FC Vaslui, cu fundasul togolez Akakpo, iar luna trecuta a scapat ca prin urechile acului dintr-un accident rutier teribil, cand a intrat cu masina lui, un Audi A8, intr-un parapet de pe autostrada, cu 180 km/h.
    In acest prim sezon de Liga I, din cariera lui Radut, tanarul mijlocas a evaluat in 26 de meciuri dintre care 23 ca titular, acumuland 2.019 minute jucate. In primul an de Liga I, Radut a marcat 4 goluri si a dat doua pase decisive.
    Mihai Radut s-a nascut in Slatina, unde s-a apucat de fotbal la 10 ani in cadrul Liceului cu Program Sportiv Slatina. La 14 ani a fost transferat la Scoala de Fotbal „Ardealul Cluj”, unde a stat pana la 17 ani cand a plecat in Portugalia la Academia lui Sporting Lisabona, pentru ca apoi sa faca parte din lotul lui International Curtea de Arges.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90