930 x122 grota rece

jandarm

REGINA ȘAHULUI ROMÂNESC, MECI DEMONSTRATIV CU UN JANDARM ARGEȘEAN

Marea șahistă Elisabeta Polihroniade a fost astăzi invitata de onoare a Muzeului Judeţean din Pitești, mai exact a Muzeului Sportului Argeșean. Polihroniade a venit însoţită de Emil Gabăr, vicepreşedintele Federaţiei Române de Şah. Ea a disputat o partidă demonstrativă cu Cristache Toculeț, de la Jandarmeria Argeș, totodată campion și antrenor de șah. „Vă rog, totuşi, să nu mă bateţi prea tare!”, a spus în glumă regina şahului românesc. După câteva mutări, la propunerea Elisabetei Polihroniade, jocul s-a încheiat remiză.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Șahista de renume internațional s-a declarat încântată de inițiativa autorităților din Mioveni de organizare a unui Campionat Național Școlar de Șah, competiție care se va desfășura mâine, de la ora 10, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din orașul constructorilor de automobile și la care va fi prezentă: „Îmi place foarte mult că şahul ajunge în faţa copiilor! Să ştiţi că este un mod de educaţie, pe lângă tot ceea ce face şcoala. Mă bucur foarte, foarte mult! Noi în șah avem două devize – Suntem o singură familie şi Șahul este piatra de încercare a inteligenţei.”

La întâlnirea de astăzi au participat și vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Polexe, directorul Muzeului Județean, Spiridon Cristocea, și Cornel Popescu, responsabil de întreaga expoziție din incinta Muzeului Sportului Argeșean, expoziție care azi s-a îmbogățit cu o cupă oferită de Elisabeta Polihroniade.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90