930 x122 grota rece

Arges_Volei_prezentare

SCM CSU Argeş Volei atacă liga cu un lot cu o medie de 21 de ani!

Aşteptarea a luat sfârşit şi pentru echipa de volei fete a Piteştiului! După mai bine de cinci ani de exil în liga a doua valorică şi după mai mult de două luni de pregătire asiduă, SCM CSU Argeş Volei revine pe prima scenă voleibalistică a ţării! Sâmbătă şi duminică vor avea loc primele două meciuri oficiale, în Cupa României. Partidele cu CSŞ Medicina Tg. Mureş, de la turneul de la Turda, vor fi abordate cu un lot foarte tânăr, a cărui medie de vârstă este de doar 21 de ani!

Antrenorii Mugur Niculescu şi Nicoleta Iatan s-au bazat în mare parte pe voleibalistele crescute în pepiniera proprie, la LPS Piteşti, dar au întărit lotul şi cu fete provenite din alte centre de valoare din ţară: Baia Mare, Constanţa, Bacău şi altele. Cea mai experimentată jucătoare este Bianca Bălănescu, voleibalistă care a evoluat la trei dintre cele mai bune echipe din ţară, Rapid, Dinamo şi Ştiinţa Bacău, dar şi în campionatul Ungariei. Era nevoie de experienţa acesteia, deoarece postul de coordonator este unul dintre cele mai importante din sextetul de bază al unei echipe de volei. „Veterana” lotului este Anca Paşca, extrema în vârstă de 27 de ani, care a mai trecut pe la Tomis Constanţa şi Penicilina Iaşi, în timp ce mezinele sunt junioarele de la LPS Gabriela Bălae, Alexandra Bădescu şi Ioana Ciurea, toate având numai 16 ani!

Se încearcă repatrierea Ancăi Martin
Faţă de lotul cu care Mugur Niculescu şi Nicoleta Iatan au început pregătirile, au intervenit unele modificări: a fost adusă Andreea Păun, o extremă de 26 de ani care a mai evoluat la Argeş Volei şi Dacia Mioveni, dar şi tânăra Ioana Ciurea care, în ciuda vârstei scăzute, va încerca să suplinească plecarea Angelicăi Podina, singura jucătoare din lot care evolua pe postul de libero. Însă, perioada de transferări fiind deschisă până în luna ianuarie, oricând pot avea loc schimbări, conducerea clubului aflându-se în discuţii şi cu alte jucătoare, printre care şi piteşteanca Anca Martin (29 de ani), fostă componentă a echipei naţionale de volei a României. Aceasta a plecat de la Piteşti în 2001 la Dinamo, unde a stat până în 2008. Sezonul trecut, Anca Martin a evoluat în campionatul polonez de volei, la formaţia de primă ligă Pronar AZS Bialystok.

Lotul SCM CSU Argeş Volei
Gabriela Bălae                 Extremă          16 ani    LPS Piteşti
Alexandra Bădescu        Extremă          16 ani    LPS Piteşti
Anca Paşca                    Extremă           27 ani    Penicilina Iaşi, Tomis Constanţa
Andrada Rogojan            Extremă           21 ani    Tomis Constanţa
Adriana Pătrana              Extremă           20 ani    Argeş Volei
Ioana Vlad                       Extremă           22 ani    Tomis Constanţa
Bianca Bălănescu           Coordonator    26 ani    Dinamo, Rapid, Ştiinţa Bacău sau în Ungaria
Gabriela Niţă                   Coordonator    23 ani    Argeş Volei
Anilena Teodorescu        Coordonator    23 ani     Tomis Constanţa
Ana Maria Tănăsescu    Universal         17 ani    LPS Piteşti
Adriana Vâlcu                Universal         20 ani    Tomis Constanţa
Andreea Păun                Universal         26 ani    Argeş Volei
Dana Ghiacu                  Centru             22 ani    Argeş Volei
Mihaela Ilina                    Centru             21 ani    Argeş Volei
Ioana Ciurea                   Libero             16 ani    LPS Piteşti

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90