NOR CURIER 930X122

alexandru nicolau

SENZAȚIONAL! ROMÂNIA ARE VICECAMPION MONDIAL LA PARAȘUTISM!

Alexandru Nicolau a devenit weekend-ul care tocmai a trecut vicecampion mondial la parașutism cu aterizare la punct fix, după ce cu două săptămâni în urmă obținuse pentru a opta oară consecutiv titlul de campion național la aceeași disciplină. Chiar dacă se afla în fruntea clasamentului la general, conducând cu 30 de puncte, ultima etapa a Cupei Mondiale nu a fost cu noroc pentru românul în vârstă de 24 de ani. El a fost învins de Halek Bonifac, membru al echipei naționale de parașutism militar a Cehiei.

Citiți și: PRECIZIE LA EXTREM! PARAȘUTISM DE 5 STELE!

“A fost o etapă dificilă din toate punctele de vedere. Ca la orice competiție, fiecare sportiv își dorește podiumul. Pentru mine a fost și mai dificil pentru că după etapele precedente conduceam în clasamentul general, însă la o diferență destul de mică de ocupantul locului doi. Ca în orice sport, orice este posibil, iar la această etapă Bonifac a reușit un punctaj mai bun decât mine. Mă bucur că am urcat pe podium, mai ales că cehul este un adversar de temut, fiind și membru al echipei naționale de parașutism militar, aici regăsindu-se elita parașutismului din fiecare țară.”, a declarat românul după terminarea ultimei etape a Cupei Mondiale de Parașutism.

Nicolau este născut în 1990 în Buzău. Pasiunea lui pentru zbor provine din familie, ambii săi părinți fiind parașutiști. A crescut printre avioane, însoțindu-și tatăl când acesta făcea salturi. Prima sa experiență apropiată de parașutism s-a consumat la 4 ani, atunci când a zburat cu parapanta în tandem cu tatăl său, Ramiro Nicolau. La 11 ani Alexandru avea parte de primul lui zbor singur cu parapanta. La 12 ani a sărit pentru prima dată cu parașuta, tot în tandem cu tatăl său. Peste patru ani a făcut primul salt singur cu parașuta, asistat de tatăl lui, în metoda AFF (Accelerated Free Fall), un program prin care elevul învață în numai 10 salturi cum să facă un salt cu parașuta în siguranță.

Din 2007 face parte din Lotul Național de Parașutism. La prima sa participare la Campionatul European de Parașutism din Croația a reușit să se claseze pe poziția a treia. Evoluția sa a fost una rapidă, în numai doi ani reușind să facă peste 1.000 de salturi. În 2010 a devenit campion mondial la juniori la disciplina precizia aterizării. În afară de parașutism și parapantă, Alexandru Nicolau mai este pasionat de snowboarding, patinaj pe gheață, schi și fotografie.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3