EcoMoto 930×122

LUCIAN_IONESCU_CAIAC

Singur în caiac, într-o expediție de 7 luni pe Dunăre!

Născut în 1964, Lucian Ionescu este din București, căsătorit și tatăl unei fetițe de 12 ani. În adolescență, a practicat caiacul de performanță timp de doi ani, fără a obține performanțe notabile, dar alegându-se cu pasiunea pentru acest tip de ambarcațiuni.

A participat cu caiacul la turneul internațional „Dunărea-2008”. Expedițiile solitare îl atrag cel mai mult.

El și-a proiectat un caiac cu programul „kayakfoundry”, pe care l-a construit prin metoda strip-planked. Caiacul lui este lung de 5,80 m și lat de 58 de cm. L-a executat în decursul a trei ani de lucru cu multă migală, acordând mare atenție detaliului și finisajelor. A consumat la șlefuit (manual), aproximativ 100 de metri liniari de smirglu! Cu acest caiac a câștigat prima regată pentru caiace de agrement, organizată în Herăstrau de CSS 6 București, unde antrenor și animator este profesorul Bogdan Buciu.

În luna mai, Lucian Ionescu și-a pus caiacul pe apele Dunării și a plecat singur într-o expediție pe ruta Marea Neagră-Bosfor-Marmaris-Marea Egee-Marea Adriatică, urmând un parcurs costier pe lângă țărmurile României, Bulgariei, Turciei, Greciei, Albaniei, Croației și Italiei. Ca punct final propus este Veneția, în Italia, în luna decembrie a acestui an. Bineînțeles, dacă timpul scurs, starea de sănătate (îndeosebi cea psihică), resursele materiale și starea vremii i-o vor permite. (Foto: România văzută din caiac)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90