930×122 CAPRA 5

raliu_start

Televijăn a câştigat Raliul de la Piteşti

Cunoscutul personaj monden Marius Alexandru, pe numele „de scenă” Televijăn, a câştigat ediţia a IV-a a concursului de Automobilism Viteză „Trofeul Piteşti”, competiţie organizată în week-end de CS Procar Racing cu sprijinul Primăriei Piteşti. Televijăn s-a impus în clasamentul general cu cel mai bun timp scos pe traseul de aproximativ 400 de metri. Aflat la bordul unui superb Porsche roşu, Marius Alexandru a înregistrat 12,116 secunde, timp valid, cu doar 5 milisecunde mai puţin decât Iulian Ghela, un pilot obişnuit cu acest gen de curse, care a concurat pe un VW Golf 2 GTO.

De altfel, cel mai bun timp din întreg concursul i-a aparţinut acestuia, 12,003, dar organizatorii au considerat că startul a fost furat, Ghela fiind descalificat. În clasamentul general al celor opt categorii de concurs, organizate în funcţie de capacitatea motoarelor şi de tipul de transmisie, Marius Alexandru (Porsche) a fost urmat de Daniel Voicu (BMW 335D, 12,215 secunde) şi Dudu Şenchea (Mitsubishi EVO, 12,279 secunde). Premiile acordate de organizatori au constat în cupe, diplome, hanorace, tricouri, accesorii şi bani.

Multe nemulţumiri
Iulian Ghela, autorul celui mai bun timp, a contestat descalificarea, considerând că organizatorii nu au avut cea mai performantă tehnică de concurs pentru a-şi da seama dacă startul a fost corect sau nu: „Nu mai înţeleg nimic, ce treabă a avut prima manşă cu rezultatele finale, dacă nu s-a luat în considerare cel mai bun timp al meu, cu  12,003, considerând că am furat startul, cu toate că am avut un start perfect. Ultimul meu timp valabil este cel din clasament, 12,121, dar nici acesta nu apare în clasamentul general. Oricum, nu mai vin la Piteşti până ce nu se vor dota cu celule de start”. În principiu, o parte din cei 40 de participanţi au criticat distanţa mică de concurs (mai mică decât cea oficială pentru acest gen de competiţie, de 402 metri), distanţa de doar 60 de metri de frânare, ceea ce îi obliga pe piloţi să frâneze încă înainte de trecerea liniei de finiş, dar şi modalitatea de transmitere a rezultatelor, prin staţie de emisie-recepţie, lucru care ar fi putut duce la interpretări greşite ale rezultatelor finale.

Traseul pe care s-a disputat concursul, ce promite că va reveni mult mai bine pus la punct anul viitor, a fost în zona stadionului, pe Bulevardul Nicolae Dobrin.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3