EcoMoto 930×122

Adrian_Ungur_Cupa_Davis

Ungur s-a oprit în al doilea tur

Piteşteanul Adrian Ungur nu a putut trece astăzi, la prânz, în sferturile de finală ale BRD Năstase-Ţiriac Trophy 2011, fiind eliminat în turul secund de brazilianul Joao Souza cu 4-6, 6-7, 1-6, tenismen mai bine clasat în ierarhia ATP (locul 84, faţă de 131). Ungur a avut ocazia să încheie meciul în favoarea lui, după ce îşi adjudecase primul set cu 6-4, dar a pierdut tie-break-ul din setul secund la mare luptă, cu scorul de 8-6. Ultimul joc n-a avut istoric: Souza i-a administrat lui Ungur un sec 6-1 şi a urcat în sferturi, unde va da peste italianul Filippo Volandri.

Meciul a început bine pentru Adrian Ungur, care şi-a valorificat mai bine primul serviciu, iar la loviturile de retur a fost superior adversarului său. Piteşteanul a trecut peste handicapul pierderii unui game pe propriul serviciu, reuşind la rândul lui două break-uri.

Al doilea set a fost cel mai disputat, terminându-se după două ore de joc! Souza a riscat mai mult la serviciu, în încercarea de a-l pune în dificultate pe Ungur. Chiar dacă a reuşit patru aşi, brazilianul a făcut şi două duble greşeli şi a pierdut şi un game pe propriul serviciu. Ungur nu a profitat, însă, deşi putea închide jocul, iar tensiunea de la tie-break-ul pierdut cu 6-8 s-a resimţit până la finalul meciului. În al treilea set a fost mai mult sparring partener: a încasat cinci aşi, a făcut o dublă greşeală, a pierdut două game-uri pe serviciul lui şi a reuşit un singur rever câştigător!

Adrian Ungur rămâne cu 20 de puncte ATP câştigate, care-l pot ridica 5-6 locuri în clasamentul ATP, şi cu un CEC în valoare de 6.500 de euro. Anul trecut, piteşteanul a fost eliminat în aceeaşi rundă, în timp ce în 2007 s-a oprit în calificări, nereuşind să intre pe tabloul principal.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90