930 x122 grota rece

    Adrian_Mutu_Belarus

    Unul râde, ceilalţi s-au făcut de râs

    Cu cele două goluri marcate aseară în meciul cu Belarus, piteşteanul Adrian Mutu a ajuns la cifra 34 reuşite în tricoul naţionalei României şi ţinteşte la coroana „Regelui” Hagi. Mutu mai are nevoie de un singur gol pentru a-l egala pe Hagi în clasamentul celor mai eficace fotbalişti români din toate timpurile.

    Cu atât au rămas microbiştii români după meciul cu Belarus, terminat la egalitate, 2-2, pe „Naţional Arena”. În rest, jucătorii naţionalei s-au făcut din nou de râs în faţa unei selecţionate a Belarusului care a venit la Bucureşti cu echipa a doua, nemaiavând şanse de calificare la EURO 2012. De altfel, şansele s-au evaporat matematic şi pentru România, indiferent de ce se va întâmpla în ultimul meci din preliminarii, de la Tirana, cu Albania.

    Adrian Mutu a deschis scorul pentru România în minutul 19 şi se părea că vom câştiga fără probleme meciul, mai ales că oaspeţii nu dădeau intenţia că ar vrea să pericliteze poarta lui Pantilimon. O gafă de începător a lui Moţi, în apropiere de pauză, a readus Belarusul în joc. În repriza a doua, piteşteanul Mutu a luat din nou jocul pe cont propriu. Mai întâi a scos penalty-ul din care tot el a marcat pentru 2-1, superb, printr-o scăriţă, apoi a finalizat cu o foarfecă spectaculoasă o centrare venită de la Raţ. Din nefericire, mingea s-a dus peste poartă şi, în loc să fie 3-1, s-a făcut 2-2, tot dintr-o greşeală a apărării.

    România a acumulat doar 13 puncte, la fel de multe cât Belarus, şi a rămas la şase puncte în spatele Bosniei cu doar un singur joc înainte de finalul preliminariilor. Adevărata finală a grupei nu o va conţine şi pe România. Franţa va juca marţi împotriva Bosniei pentru primul loc din grupă, care asigură calificarea directă la turneul final din Polonia şi Ucraina.

     

    România – Belarus 2-2 (1-1)
    Mutu (19, 51-penalty) – Kornilenko (45), Dragun (82)
    Stadion: „Naţional Arena”. Spectatori: 33.000

    ROMÂNIA: Pantilimon – Măţel, Tamaş, Moţi, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr (70 Cociş), Sânmărtean (28 Ad. Cristea) – Torje, Mutu, Marica (80 B. Stancu). Antrenor: Victor Piţurcă
    BELARUS: Zhevnov – Omelyanchuk, Verkhovtsov, Filipenko (19 Plaskonny), Kislyak – Dragun, Nekhaychik, Kulchiy, Bordachev (90+2 Veretilo),  – Kornilenko, Krivets (60 Rudik). Antrenor: Bernd Stange

    Arbitri: Allan Kelly – Damien MacGraith, Marc Douglas (toţi din Irlanda)
    Cartonaşe galbene: Raţ, Moţi – Kornilenko, Verkhovtsov

     

    Clasament Grupa D:
    1. Franţa             9   6   2   1   14- 3   20
    2. Bosnia            9   6   1   2   16- 7   19
    3. România         9   3   4   2   12- 8   13
    4. Belarus        10   3   4   3     8- 7   13
    5. Albania          9   2   2   5     6-13    8
    6. Luxemburg  10   1   1   8     3-21    4

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90