Donaris 930 x 122

    Ungur_ATP

    Vedetă pe site-ul ATP! Ungur – calificat la turneul final Challenger!

    Deşi a pierdut finala turneului de tenis de la Palermo, care s-a disputat în această dimineaţă din cauza vremii urâte de ieri, tenismenul piteştean Adrian Ungur este vedetă pe prima pagină a celui mai important site de tenis din lume, cel al Asociaţiei Profesioniste de Tenis! ATP anunţă că Ungur şi-a câştigat pe ultima sută de metri locul la Turneul Final al ATP Challenger, care se va desfăşura la Sao Paolo.

    Ungur nu a avut replică la jocul perfect al argentinianului Carlos Berlocq în finala turneului de la Palermo, pierzând în 54 de minute cu scorul de 1-6, 1-6. Totuşi, graţie celor 55 de puncte ATP acumulate, piteşteanul a urcat pe cea mai bună poziţie din carieră, locul 113! În plus, a reuşit să se califice la turneul final al ATP Challenger, adică la „Mondialul” turneelor de circa 50.000 de euro, lucru observat şi de oficialii de la ATP, care au scris pe pagina lor de internet următoarele: „Ungur apare ca pretendent ceva mai târziu. Aflat pe locul 113, Adrian Ungur a reuşit să se califice pentru 2011 ATP Challenger Tour Finals din Sao Paulo. Românul a sărit opt locuri, pe poziţia a 7-a în clasamentul ATP Challenger din 2011, după ce a jucat finala de la Palermo săptămâna trecută şi a acumulat în acest an trei victorii de turneu”.

    Performanţa de a se scrie despre un tenismen român pe site-ul oficial al ATP este una extrem de mare! Este ca şi cum despre FC Argeş ar scrie site-ul UEFA!

    ATP Challenger Tour Finals este o replică a Turneului Campionilor, dar doar pentru tenismenii care au avut performanţe în turneele Challenger, adică cele cu premii ce variază între 50.000 şi 100.000 de euro. Prima ediţie se va desfăşura la Sao Paolo, între 14-20 noiembrie şi va avea premii totale de 220.000 de dolari! Andre Silva, înalt oficial ATP, a declarat că „Turneul Final este de acum încolo o dată importantă în calendarul tenisului mondial, de când turneele Challenger alimentează an de an valoroasele turnee ATP cu staruri. Fără ele, jucătorii de top n-ar fi atins niciodată statutul la care se află acum. Cei mai mari tenismeni la ora actuală, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer sau Andy Murray, printre mulţi alţii, au jucat mai întâi în turneele Challenger, care le-au servit pentru a urca în clasamente”.

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90