EcoMoto 930×122

    Iordache_Mioveni

    Vedetele Mioveniului promit să salveze echipa de la retrogradare

    Nicolae Dică, Adrian Neaga, Andrei Mărgăritescu şi Adrian Iordache (foto), foşti campioni cu Steaua şi Dinamo, fotbalişti în care miovenenii îşi puneau mari speranţe înainte de începerea campionatului, au dezamăgit crunt în primele 13 etape. Drept urmare, CS Mioveni este ultima clasată în Liga I şi principala candidată pentru retrogradare. Cei patru însă nu vor să renunţe la luptă şi promit, după despărţirea de Mihai Stoichiţă, să-şi salveze formaţia până la finalul ediţiei de campionat.

    Dică, Neaga, Mărgăritescu şi Iordache au fost invitaţi la o emisiune în direct difuzată de postul de televiziune Dolcesport. Cei patru şi-au pus cenuşă în cap pentru parcursul dezamăgitor al echipei din primele 13 etape, parcurs care a dus la clasarea umilitoare, ultima în ierarhia Ligii I. În afară de evoluţia lor modestă, foştii campioni de la Steaua şi Dinamo au dat vina şi pe schimbările dese de antrenori de la echipă, nu mai puţin de patru tehnicieni pregătindu-i în acest interval scurt de timp.

    Antrenorii sunt de vină… că au plecat
    In-corpore, cei patru fotbalişti experimentaţi din lotul Mioveniului au acuzat multiplele plecări ale antrenorilor. „Am schimbat 4 antrenori în 13 etape, ceea ce nu mi s-a întâmplat în cariera mea. Am trecut prin momente dificile, dar sunt optimist şi am încredere în toţi aceşti jucători pe care îi avem. Cred că vom reuşi să salvăm echipa de la retrogradare”, a declarat Nicolae Dică, susţinut şi de fostul lui coleg de la FC Argeş şi Steaua, Adrian Neaga: „Sperăm ca până la finalul campionatului să scoatem echipa CS Mioveni din subsolul clasamentului. Această instabilitate la nivelul băncii tehnice, mai ales după plecarea lui Mihai Stoichiţă, şi-a pus amprenta şi asupra noastră, ne-a dat peste cap. Vreau să mai joc un an şi jumătate, cât timp mai am contract cu această echipă. Îmi doresc să-mi închei carierea fără a avea vreo retrogradare în CV”.

    Dinamoviştii sunt încrezători şi ei în salvarea echipei şi aşteaptă un antrenor serios, care să rămână până la final. „Instabilitatea de la nivelul băncii tehnice ne-a debusolat, sperăm odată cu venirea noului antrenor să nu se mai repete ce a fost în trecut. Să avem şi noi linişte şi să ne putem concentra ca să aducem puncte necesare să ieşim din zona retrogradării”, a spus fundaşul central Adrian Iordache, în timp ce Mărgăritescu vrea să nu mai fie contestaţi: „Fiind pe ultimul loc, vom face tot ce putem să ieşim de acolo, dar mai rău ne doare că suntem contestaţi şi simţim că nu doar pe noi trebuie să pice această pată neagră”.

    Cronica unui sezon negru
    CS Mioveni a început sezonul cu antrenorul care a reuşit promovarea, Ionuţ Popa. După doar patru etape, în care echipa a încasat patru înfrângeri şi nu a marcat niciun gol, Popa a fost demis şi înlocuit cu Ilie Stan. Actualul antrenor al Stelei a izbutit o victorie senzaţională, 4-2 cu Gaz Metan Mediaş, la debutul pe banca Mioveniului, dar meciul de la Tg. Jiu, 1-5 cu Pandurii, i-a fost fatal. În timp ce era plecat de la echipă, cu gândul de a se întoarce, conducerea clubului argeşean l-a adus supervizor pe Mihai Stoichiţă, numai că antrenor în acte a fost numit Constantin Stancu. În această formulă, Mioveniul a izbutit o nouă victorie, 2-1 cu Sportul, un egal de senzaţie, 0-0 pe terenul campioanei, dar şi o umilinţă cruntă: 0-5, pe teren propriu, cu FC Vaslui. În etapa a 10-a a intrat în scenă, oficial, Stoichiţă, dar instalarea lui pe banca tehnică a echipei nu a adus şi revirimentul scontat. Astfel, la debut, „Lippi” a încasat o corecţie cruntă de la Rapid (0-4), apoi a remizat acasă cu Petrolul (0-0), a pierdut la Chiajna cu 3-1, după ce Dică deschisese scorul, dar a fost eliminat în minutul 17, iar în ultimul meci disputat, Mioveniul a mai pierdut o dată, 1-2 cu Ceahlăul, după ce a jucat tot meciul cu un om în minus, Tănasă fiind eliminat în secunda 22!

    New Profesional Consult-555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3