Donaris 930 x 122

    BCM_Pitesti_la_Oradea

    Victorie dramatică a baschetbaliştilor la Oradea

    Când nimeni nu se mai aştepta, echipa piteşteană de baschet şi-a revenit şi a câştigat pe terenul unde până şi formaţiile bune ale campionatului au avut de suferit: la Oradea. După cinci înfrângeri consecutive, BCM U Piteşti a câştigat cu scorul de 81-78, deşi cu 10 minute înainte de final, elevii lui Tudor Costescu erau conduşi la şapte puncte diferenţă! Vedetele Piteştiului au fost Uros Velickovic, care a înscris de patru ori de la mare distanţă şi americanul Damien Kinlock, la primul său meci foarte bun, după două săptămâni de acomodare.

    Pentru prima oară în acest campionat, BCM U Piteşti a început bine meciul, nemailăsându-se condusă pe tabela de marcaj încă din start. Cu un Velickovic „în mână”, extem de precis, şi cu un Kinlock imperial sub cele două panouri, oaspeţii s-au distanţat încet şi sigur. La jumătatea jocului, BCM U conducea cu nouă puncte diferenţă şi se părea că meciul este încheiat, mai ales că elevii lui Tudor Costescu „au trăit” în acest campionat doar prin evoluţia excelentă din partea a doua a meciului.

    La revenirea de la vestiare, însă, stupoare: piteştenii sunt din nou de nerecunoscut, aşa cum s-a întâmplat în ultimele cinci partide pierdute consecutive în acest sezon. În doar trei minute, diferenţa s-a evaporat şi gazdele au egalat la 52! Pe val, orădenii au defilat în continuare şi au mai înscris încă opt puncte, în timp ce baschetbaliştii lui Costescu n-au mai nimerit coşul timp de cinci minute! Practic, în şapte minute ale sfertului 3, scorul în partida CSM Oradea – BCM U Piteşti a fost 22-5! Din fericire, pauza dintre sferturi a venit la timp şi oaspeţii s-au trezit din pumni. Şi, nu numai atât, au preluat din nou frâiele jocului. Au egalat la 70 în minutul 35, iar ultimele minute ale meciului s-a jucat „care-pe-care”!

    Oradea a continuat să spere şi, ultima oară când s-a aflat la conducere a fost în minutul 37 (77-74). Velickovic şi Kinlock au marcat apoi pentru revenirea oaspeţilor pe tabelă (78-79), iar ultimul coş al meciului a consfinţit victoria dramatică a oaspeţilor: 78-81.

    CSM Oradea – BCM U Piteşti 78-81
    (14-20, 24-27, 28-12, 12-22)
    ORADEA: Topchov 21, Navickas 15 (2×3), Pesic 14 (2×3), Maric 11 (1×3), Lazăr 11, Paşca 4, Markovic 2. Antrenor: Cristi Achim
    A mai jucat: Lupusavei
    PITEŞTI: Velickovic 24 (4×3), Kinlock 18, Vujacic 12 (1×3), Popa Calotă 10, Hallett 6 (2×3), Stefanovic 6 (1×3), Isleam 5. Antrenor: Tudor Costescu
    A mai jucat: Neguţ
    Arbitri: Marius Udrică, Ciprian Stoica, Bogdan Podar
    MVP-ul meciului: Damien Kinlock (BCM U Piteşti)

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3