pizzeria sapori  930 122

maidanezi

1 milion de euro pentru caini

4,3 milioane de lei pentru adapostul de caini. Atat va scoate municipalitatea din visterie pentru a asigura constructia unei noi Biobaze care sa adaposteasca peste 1.500 de maidanezi.

 

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, a anuntat ca noul adapost pentru maidanezi, proiectat la fostul CET Sud II, va fi gata in toamna anului viitor. Proiectul este gata, dar procedurile de licitatie pentru atribuirea lucrarilor sunt anevoioase din cauza termenelor stabilite de lege.

 In total, noul adapost pentru caini de la CET Sud II va costa 4,3 milioane de lei, bani care vor fi asigurati de la bugetul local.

„Daca dai un picior unui caine, risti amenzi sau chiar puscaria, asa e legea. Trebuie sa luam, asadar, masuri pentru a rezolva problema maidanezilor intr-un mod cat mai corect si mai normal cu putinta. De aceea s-a optat pentru o noua Biobaza, caci la Biobaza de la Smeura nu mai este loc.

O cresa pe care am facut-o in acest an ne-a costat 2 milioane de lei, adapostul pentru caini ne costa 4,3 milioane de lei. Puteam, deci, folosi banii pentru a face doua crese sau altceva, dar este nevoie sa realizam acest adapost pentru a elimina de pe strazi maidanezii in conditii legale si umane”, a spus Tudor Pendiuc.

 

Kaia 555×222
New Profesional Consult 570×90